Odbojkašice Srbije (©ossrb.org)
Odbojkašice Srbije (©ossrb.org)

Škola koja se mora proći: Belgijanke mladoj Srbiji podelile lekciju

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 22:16

Sastav Aleksandra Vladisavljeva poražen u okviru 9. kola Lige nacija

Karakteristično je za mlade ekipe da osciliraju od utakmice do utakmice, da se traže, dižu i padaju. I upravo kroz tu školu Srbija prolazi u Riminiju. Odbojkašice Srbije igraju toplo-hladno u Ligi nacija, ali im se ništa ne može zameriti, jer je u Italiju doputovao tim sa prosekom od 21 godine i ovo je takmičenje na kojem treba da osete težinu velikih utakmica pod plaštom državne zastave. Smečovala je Srbija Kinu, olimpijskog šampiona, posle bolnog poraza od Brazilki, ali nije uspela da nastavi u istom ritmu. Belgijanke su prizemljile naš državni tim u bici od pet setova – 3:2 (23:25, 26:24, 25:21, 23:25, 15:10)

Bila je Srbija tu, činilo se u pojedinim trenucima da ima Belgiju u šaci, ali su rivalke nalazile put i način da se izvuku. Bolje se snalazila Belgija u završnici setova, ti neizvesni nagnuli su se na njenu stranu. Ima dosta toga i do iskustva, kojeg odbojkašice Srbije nemaju. Za mnoge devojke ovo je prvi veliki turnir, tek pojedine kao što je Katarina Lazović mogu da se pohvale sa bogatim iskustvom ranijeg igranja za državni tim pre dolaska u Rimini.

Izabrane vesti

Posle poraza od Belgijanki i osvojenog boda, Srbija se vratila u minus. Iz devet kola sakupile su odbojkašice Srbije 14 bodova i u tom parametru su bolje od Belgije, ali imaju četiri pobede i pet poraza, dok su kod današnjeg rivala te brojke u obrnutoj proporciji.

Srbija je naslabiju igru prikazala u odlučujućem setu. Poklekle su izabranice Aleksandra Vladisavljeva u petom setu iako bi trebalo da je psihološka prednost bila na njihovoj strani, pošto su izašle iz minus faze i uvele meč u peti set.

Ako se može izdvojiti jedan „krivac“ za poraz Srbije, onda bi prst bio uperen u Brit Herbots. Reprezentativka Belgije je osvojila 28 poena, a „prva pratilja“ bila joj je Van Avemet Silke sa 19. U reprezentaciji Srbije je prva među jednakima bila Sara Carić sa 19 poena, ali je napravila i dosta grešaka u napadu. Sara Lozo doprinela je sa 16 poena, Katarina Lazović sa 11, ali je čak 18 puta pogrešila.

Ohrabrivao je Aleksandar Vladisavljev devojke da uprkos tome što greše ne posustaju. Ovo je samo škola, jednoga dana sve će početi da se vraća.

LIGA NACIJA - 9. KOLO

Utorak

Tajland - Dominikanska Repiblika 0:3

Turska - Rusija 3:2

Kanada - Holandija 0:3

Japan - Poljska 3:2

Kina - Brazil 3:2

Nemačka - Južna Koreja 3:0

Belgija - Srbija 3:2

Italija - SAD (u toku)



tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara