Branislav Mitrović (©VSS)
Branislav Mitrović (©VSS)

Branislav Mitrović: Ko nema ambiciju da bude šampion, ne treba ni da se bavi sportom

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.01.24. | 11:47

„Ove zime cilj je definitivno olimpijska viza“, kaže dvostruki olimpijski šampion

Izmakla je vaterpolistima Srbije medalja na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, nisu iskoristili prvu šansu da dođu do olimpijske vize, ali će imati još dve u naredna dva meseca. Prvu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, potom i na novoj planetarnoj smotri u Kataru.

Odlazak na Olimpijske igre u Pariz postavljen je kao cilj na početku novog ciklusa sa selektorom Urošem Stevanovićem i pokušaće srpski vaterpolisti da ga ostvare već sredinom januara u Zagrebu, gde će napasti normu i prvu medalju još od Tokija.

Izabrane vesti

„Ove zime cilj je definitivno olimpijska viza, a ambicije su uvek najviše. Ko se bavi sportom i nema ambiciju da bude šampion, ne treba ni da se pojavi“, rekao je Branislav Mitrović.

Zbog devetog mesta na kontinentalnom šampionatu igranom u Splitu, olimpijski šampion smešten je u drugu diviziju i imaće teži put do završnice. Moraće da igra osminu finala, neće moći direktno među osam najboljih. A, rival na startu nokaut faze biće mu Francuska, Crna Gora, domaćin Hrvatska ili Španija.

Sa tim rivalima Delfini – izuzetak Francuska – Delfini su nekada igrali za medalju, a sada da se uopšte nađu u završnici.

„Sistem je drugačiji, grupu treba odraditi i onda od osmine finala ulazimo u jake utakmice. One su nekada možda bile lake, ali više ih nema ni u osini finala. Treba da se fokusiramo na taj meč“, poručila je „jedinica“ Srbije i dodala:

„Za nas nije dobro što uopšte dolazimo u situaciju da igramo osminu finala, više nema ni lakih rivala u četvrtfinalu, što smo imali godinama. Sve to nam otežava put, ali tako je kako je“.

U grupnoj fazi protivnici Srbije biće Nemačka, Malta i Izrael. Dve najbolje reprezentacije će u osminu finala. Ukoliko bi Delfini prošli kao drugi, najverovatnije bi u osmini finala naleteli na Gruziju, no kalkulacija neće biti.

„Nema ovde mnogo  momaka koji imaju velike u uspehe iza sebe, tako da nema ni razmišljanja o kalkulisanju. Daćemo maksimum za našu zemlju“.

Nikola Jakšić bio je van bazena pet sedmica, vukao je povredu lakta. Dušan Mandić se razboleo i nije igrao protiv Hrvatske, propustio je generalnu probu. Pehova je bilo, ali će Uroš Stevanović najbolje imati na raspolaganju u Zagrebu.

„Specifično je sve ovo, dva velika takmičenja u kratkom periodu i puno utakmica. To dovodi do povreda igrača, nas nisu mimoišle. Nije bilo dovoljno vremena a oporavak, vučemo povrede, malo i bolesti, ali smo, ipak, dobro radili. I to mi se sviđa. Mislim da smo napravili iskorak u odnosu na prošlo leto što se tiče građenja i usavršavanja igre. Ne želim ništa da obećavam, ali sve ovo izgleda dobro“, završio je dvostruki olimpijski šampion.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeBranislav Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara