Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Kapiten Jakšić sanirao lakat i najavio napad na medalju: Idemo u Zagreb po zlato

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 14:17

“Kod Srbije se uvek zna – domet je najviši. Uzeo sam loptu posle pet nedelja i verujem da ću kada krene eliminjaciona faza biti kao da se ništa nije ni desilo”, kaže lider Delfina

Krajem novembra Nikola Jakšić je obnovio povredu lakta. Ponovo se javio problem koji ga prati još od Svetskog prvenstva u Budimpešti. Pet nedelja bio je van bazena, ali je na vreme stigao da se oporavi i predvodiće Srbiju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

U generalnoj proveri sa Hrvatskom u Beogradu osetio je loptu, povremeno osetio blagu nelagodu, što je i normalno pošto je jače od mesec dana bio van trenažnog procesa. Ali, prvi utisak je dobar i kapiten je samouveren pred put u glavni grad Hrvatske.

Izabrane vesti

Ako u grupnoj fazi i ne bude na maksimalnom broju obrtaja, do eliminacione i osmine finalaće biti.

“Danas sam uzeo loptu posle pet nedelja, mnogo je bolje nego što je bilo. Osetim mali bol, ali to je više zbog toga što nisam igrao. Treba da se uigram i hvala bogu sve je dobro. Mislim da ću biti na 100 odsto kada krene Evropsko prvenstvo. Pre svega kada krene eliminaciona faza, verujem da ću tada biti kao da se ništa nije desilo”, zadovoljan je kapiten Srbije načinom na koji je protekao period oporavka.

Generalno igrači ne vole “suvi” deo priprema, bek Novog Beograda taj deo je preskočio. Radio je individualno, po posebnom programu i veruje da će u Zagrebu sve biti dobro.

“Pripreme su bile jako naporne”, izustio je kroz osmeh Nikola Jakšić i aludirao na to da ih je on zbog povrede preskočio, te nastavio:

“Drago mi je što se ekipa dobro drži, što dobro izgleda i mislim da smo sada spremni da pokažemo ono što nismo na Svetskom prvenstvu, i da će sve biti kako treba”.

Selektor Uroš Stevanović najavio je da će večeras saopštiti spisak putnika za Evropsko prvenstvo. Na njemu će se sasvim sigurno naći oporavljeni kapiten, koji veruje da Delfini imaju kvalitet za medalju, bez obzira na silne zdravstvene probleme i to ko će ići u Zagreb.

“Kod Srbije se uvek zna – domet je najviši. Bez obzira na okolnosti idemo da osvojimo zlato, bilo da se igra Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, neko treće takmičenje. Uvek idemo na pobedu”.

Kapiten srpske reprezentacije sada još više veruje u medalju, a optimizma mu nije manjkalo ni pred Svetsko prvenstvo u Fukuoki, kada su Delfini ostali kratki. Pobeda ih je delila od odličja.

“Verovao sam na Svetskom prvenstvu da možemo do medalje i od tada se ništa po tom pitanju nije promenilo. Sada sam još ubeđeniji da će to biti kako treba, kao što sam mislio i pred Svetsko prvenstvo”, podvukao je Nikola Jakšić.




tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u vaterpoluNikola Jakšić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara