Stefan Petrić se poigravao sa bivšim klubom (©Starsport)
Stefan Petrić se poigravao sa bivšim klubom (©Starsport)

Cunami Partizana, Zvezda ponižena na Banjici, blistali bekovi vicešampiona i golman Trnavac

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.10.22. | 19:31

Superliga Srbije za rukometaše: Crno-beli očitali lekciju večitom rivalu u derbiju šestog kola - 35:28. Već na poluvremenu bilo neverovatnih +10 za tim Darija Krželja. Tri mlada spoljna igrača domaćina, Kojadinović, Petrić i Zečević ukupno postigli 25 pogodaka

Vratio se večiti derbi posle pauze od skoro 1.000 dana, vratio se opet vatreni ambijent u hramu srpskog rukometa. Očekivala se neizvesna utakmica šestog kola Arkus Superlige Srbije, ali na terenu je postojao samo jedan tim - samo Partizan. Crno-beli su očitali lekciju ljutom rivalu, razbili ga, dominiralli u svim segmentima igre za konačnih 35:28, ponižavajući za klub iz Ljutice Bogdana. Poletni Partizan, ubedljivo najmlađi tim u ligi, pokazao je da nije slučajno dve godine zaredom bio vicešampion Srbije.

Odbrana Zvezde primila je po 22 gola na poslednje dve utakmice protiv Rudara i Šamota, a četa Ratka Đurkovića je za 30 minuta toliko puta vadila loptu iz mreže. Bekovi domaćina, Stefan Petrić, Nikola Zečević i Uroš Kojadinović, radili su šta su hteli sa indisponiranom odbranom Zvezde. Zanimljivo, najbolji golman crveno-belih u dosadašnjem toku prvenstva, mladi Nikola Perić, ostao je na tribinama, a indisponirani Jelić i Gemaljević imali su samo tri intervencije za prvih 30 minuta.

Izabrane vesti

U finišu prvog poluvremena, sjajan je bio golman Andrej Trnavac koji je sa četiri vezane utakmice dao krila saigračima, koji su napunili mrežu crveno-belih. Partizan je napravio seriju 6:1 i od 15:10 stigao do neverovatnih 21:11 u 30. minutu.

Utakmica je tada i bila odlučena. U nastavku je Petrić dao do znanja da gosti ne mogu da se vrate, bombama sa 10 metara držao veliku prednost. Sjajni su bili i Zečević i igrač utakmice, levoruki Kojadinović. Zvezda je bila najbliža u nastavku na -7 u poslednjim trenucima meča. Ovo je peta pobeda crno-belih u šampionatu, dok su crveno-beli upisali drugi poraz.

Crno-beli su tokom svih 60 minuta igrali kao u transu nošeni podrškom oko 1.500 gledalaca u dvorani na Banjici, ambijent koji vraća nadu u srpski klupski rukomet.

Tri beka crno-belih imali su 25 golova na kontu. Igrač utakmice bio je Uroš Kojadinović sa 10 golova, od toga četiri sedmeraca. Osam pogodaka postigao je Stefan Beli Petrić, dok je kapiten Nikola Zečević stao na sedam. Na golu je blistao Andrej Trnavac sa 16 uspešnih odbrana, od toga jedan sa linije sedam metara. Samo sedam rukometaša Partizana se upisalo u listu strelaca.

Kod očajne čete Ratka Đurkovića, kapiten Draško Nenadić je postigao šest golova, ali samo tri iz igre. Tunišanin Ramzi Majdub se četiri puta upisao u listu strelaca. Golmani gostiju Jelić i Gemaljević ukupno su imali devet odbrana.

Rukometaše Partizana naredne nedelje očekuje dvomeč EHF kupa u Beogradu sa H71, timom sa Farskih Ostrva.

---------------

Odbrojavanje je počelo, još 3 dana je ostalo do kraja nagradne igre Mozzarta. Pogodi najveću dnevnu kvotu i osvoji let iz snova za Katar, gledaj meč Brazil - Srbija na Svetskom prvenstvu.

---------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 6. KOLO

Utorak

Jugović – Vojvodina 22:30 (12:15)

Sreda

Dinamo Pančevo – Kikinda 28:25 (15:13)

Petak

Šamot – Dubočica 24:31 (10:14)

Subota

Partizan - Crvena zvezda 35:28 (22:12)

Radnički K. - Proleter Z. 35:33 (15:14)

Metaloplastika - Obilić 38:36 (18:17)

Rudar Kostolac - Topličanin 32:25 (15:10)



tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaVečiti derbiARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara