Marko Milosavljević (©Starsport)
Marko Milosavljević (©Starsport)

Dobra vest: Milosavljević spreman za Minhen

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 14:32

Levi bek reprezentacije Srbije sanirao povredu mišića i trebalo bi da bude u konkurenciji za rukometno Evropsko prvenstvo od 10. do 28. januara

Strepeli smo da i na ovom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj nećemo igrati u najjačem sastavu, ali su dileme otklonjene - Marko Milosavljević biće spreman za utakmice u Minhenu i nadamo se Kelnu u drugoj rundi šampionata.

Današnji pregled je pokazao da je povreda mišića sanirana i da bi rukometaš Ademar Leona trebalo da bude u konkurenciji na EP koje kreće za 10 dana. Milosavljević je prve nedelje priprema radio individualno, kao i desni bek Predrag Vejin. Obojica su sada zdravi, moći će da treniraju s timom i pojačaće konkurenciju u taboru Orlova.

Izabrane vesti

Milosavljević se povredio sredinom decembra u Asobal ligi. Povreda takve prirode zahteva nekoliko nedelja mirovanja. Medicinski tim reprezentacije činio je sve prethodnih dana da obojica budu spremni za EP. Videćemo da li će Toni Đerona moći da računa na dvojicu rovitih bekova za prijateljski turnir u Granoljersu i utakmice sa Slovačkom, Poljskom i Španijom.

Milosavljević je eksplodirao u finišu prošlog Svetskog prvenstva kada je pokazao da može da bude perjanica Orlova. Konkurencija od naredne sezone rukometašu francuskog Nanta na levom beku biće Petar Đorđić, Miloš Kos i Uroš Borzaš, mada nekadašnji igrač Crvene zvezde i niškog Železničara može da odigra na srednjem i rastereti Lazara Kukića, dok ga je selektor Đerona koristio čak i na desnom beku na prethodnim takmičenjima.

Rukometaši Srbije u sredu u jutranjim časovima napuštaju bazu u Staroj Pazovi i sele se na Iberijsko poluostrvo gde će ostati do 10. juna kada putuju za Minhen, gde je na programu prva faza Evropskog prvenstva. Rivali u grupi su Island, Mađarska i Crna Gora.



tagovi

Marko MilosavljevićRukometna reprezentacija Srbijeep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara