Filip Filipović o situaciji u Partizanu: Teže je bilo 2002. godine! Ostali smo kao deca i postali šampioni

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.08.22. | 14:43

Jedan od najboljih vaterpolista sveta opširno pričao o problemima srpskog giganta

Vaterpolo klub Partizan je prošle godine ostao bez trofeja, ali velikan sa Banjice je bio na putu oporavka. Igrao je polufinale Superlige i Kupa, izborio učešće u LEN Kupu Evrope i ponovo napravio nekoliko koraka unazad.

Brojni afirmisani igrači napustili su redove najtrofejnijeg evropskog kluba, navijači se s pravom pitanju kakva je budućnost crno-belih. Tim povodom organizovana je konferencija za medije na Banjici.

Izabrane vesti

Filip Filipović, član Upravnog odbora za sportska pitanja bio je posebno emotivan tokom svog govora, izlaganje su imali predsednik Jovan Lazarević i direktor kluba Nikola Kuljača.

"Doneo sam papir sa sobom da ne bih nešto zaboravio. Prvo bih želeo da kažem nešto o mlađim kategorijama, postavljen je sistem pre dve godine, imamo preko 280 dece i očekujemo još veći priliv od septembra, to ne sme da se zanemari. Hvala i roditeljima na poverenju i strpljenju koje su pokazali i mogu da tvrdim da će klub ulagati u psiho-fizički razvoj dece kroz razne programe”, poručio je Filip Filipović, a prenosi sajt Mondo.

Najviše reči bilo je o seniorskom timu. Najiskusniji igrač Milan Aleksić i Stefan Mitrović završili su karijeru. Umesto njih šansu će dobiti deca kluba.

"Odlaskom u penziju Milana i Stefana smo promenili fizionomiju tima kako bismo za par godina imali ekipu za velika dela. Otišlo je nekoliko igrača i to je planirano u ovakvim situacijama kada se menja strategija i pravac. Neki su otišli koje smo želeli da zadržimo, ugovor im je istekao, nije postojala obostrana želja za sradnjom, takvi igrači nisu potrebni, ne želimo nezadovoljne igrače. Njima želimo svu sreću i uspeh u novim sredinama. U prvom timu ima dosta dece Partizana, verujemo u njih, imamo velike planove sa njim."

Sve podseća na period od pre 20 godina kada je Partizan bio u totalnom rasulu. I pored brojnih ponuda Filip Filipović je ostao u klubu, zajedno sa ispisnicima režirao veliki uspon i postao jedno od najvećih imena u istoriji Partizana.

"VK Partizan je pre 20 godina imao težu situaciju, tada je klub napustio skoro ceo tim sa izuzetkom dva igrač i mene lično. Klub je tada jednostrano raskinuo ugovor sa skoro svima, ostavio je u timu mene, trenera Dejana Udovičića, doneta je odluka da se gradi novi Partizan. Izgradili smo sebe pre svega, teška vremena stvorila su ove ljude koji se za nekoliko dana opraštaju od reprezentacije, među njima sam i ja. Skoro svih šest igrača ili je jedan od najbitnijih perioda proveo u Partizanu. Svi smo bili deo tog tima koji je bio na novom početku, verovali smo Dejanu i ljudima u klubu i da rade ono što je u našem najboljem interesu. Tih istih šest igrača plus ostatak tima, postali su prvaci Evrope 2006. godine, ušli smo na fajnal-for, osvojili šampionat, ostalo je istorija. Baš zato što smo odrastali kao generacija, neuspeh nije bio opcija, ostali su znakovi pored puta, ali na putu uspeha. Ako imaju svoje ciljeve, veruju u sebe, znaju šta žele od života, prepreka ne postoji. Ko nije probao, nije uspeo. U narednom periodu će što se tiče rada prvog tima kao koordinator biti Dejan Jovović, nema potrebe da ga predstavljam. Drago mi je što ćemo sarađivati sa njim. Biće zadužen za rad svih selekcija Partizana. Za kraj želim da se zahvalim ljudima u klubu koji daju svoj doprinos."

Ne zaboravlja period koji je kako za njega tako i za klub među najtežima u karijeri. Tada je morao da igra protiv starijih, formiranih, igrača, uglavnom je gubio. Iz tih poraza je izvlačio pouke, sada to očekuje vaterpoliste crno-belih. Boriće se u bazenu sa mnogim šampionima.

"Mi smo od 2002. godine ostali klinci, deca, nismo znali šta nas je snašlo. Kompletna ekipa je otišla, ostali smo da se borimo protiv istih tih momaka koji su prešli u druge klubove. Verovali smo da možemo, gubili smo naravno, ali su nas ti porazi definisali kao generaciju, klub. Nemamo iluzije niti želimo da im stvorimo pritisak da će stalno da pobeđuju. Porazi su sastavni deo odrastanja i njihovih karijera. Nadam se da će im poslužiti za razvoj naredne godine i da će protiv Mandića, Jakišića, Draškovića i mnoge napraviti pomak, da to bude vidno u odnosu na početak sezone. I to ćemo gledati. Ušli smo sa velikim ambicijama u novu sezonu, bili smo šesti, pa četvrti, ne kažem da ćemo biti drugi, ali hoćemo da napravimo fizionomiju ekipe koja će svake godine ići na titulu i vratiti klub. Zbog mlađih kategorija smo se i okupili pre dve godine i to nam je najveći prioritet i uz te neke novine. Dolazi još novih lepih vesti, ali ne želimo da pričamo unapred i da dajemo lažna obećanja. Obavestićemo vas kada se to bude desilo", jasan je Filipović.


tagovi

VK PartizanFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara