Rukometaši Partizana su imali sezonu iznad očekivanja (©Starsport)
Rukometaši Partizana su imali sezonu iznad očekivanja (©Starsport)

Humska se zatalasala: Izborna skupština 20. juna, dve struje i Đerona kao prvi pik sadašnje uprave

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.06.23. | 08:56

RK Partizan čeka reorganizacija ovog meseca. U ponedeljak popodne održana Skupština kluba, donet statut i priprema za biranje novog rukovodstva za dve nedelje. Selektor Srbije adut Željka Perkunića i Aleksandra Blagojevića. Na drugoj strani je Božidar Đurković sa svojim timom, saznaje Mozzart Sport

Vojvodina je suvereni vladar srpskog rukometa u poslednjih 10 godina, a najveća pretnja Lalama prethodnih sezona bio je Partizan. Talentovana, poletna ekipa, tri puta uzastopno je vicešampion naše zemlje. I ove godine, mlad tim koji je predvodio s klupe Dario Krželj namučio je Novosađane u finalu plej-ofa, igrao produžetke na Slanoj bari, u revanšu bio ravnopravan rival do poslednjih 15 minuta meča...

Sušna decenija je iza crno-belih. Titula ne stanuje u Humskoj već 11 godina, poslednji trofej osvojen je davne 2013, kada je Kup Srbije završio u vitrinama Partizana. Dugo je bila besparica u Humskoj. Dolaskom Željka Perkunića na čelu kluba finansijska situacija je nešto bolja, ali i dalje crno-beli imaju višestruko manji budžet od šampiona sa Slane bare, ali i od pančevačkog Dinama, Metaloplastike, pa i od Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog. Crno-bela mlađarija, pojačana tokom zime sa iskusnim Vukom Lazovićem i Mladenom Šotićem, u drugom delu sezone je odigrala iznad očekivanja.

Izabrane vesti

Kako dalje? Može li u budućnosti da se skine kruna Novosađanima koji su trenutno na “sedmom nebu”, slave evropski trofej (EHF kup), udarili su temelje za naredne godine i dali domaći zadatak konkurenciji? Turbulentan period je pred crno-belima. U ponedeljak je u Humskoj održana Skupština kluba, koja je bila odložena sredinom aprila posle intervencije generalnog sekretara JSD Partizan Željka Tanaskovića. Juče je donet statut, a za 20. jun je planirana Izborna skupština.

20.30: (1,30) Monpelje (9,00) Šamberi (4,40)

Crno-beli biraju novo rukovodstvo. Kako saznaje Mozzart Sport, postoje dve struje u klubu, suprostavljenih stavova, različitih pogleda na budućnost nekadašnjeg šampiona. Na jednoj je aktuelno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Željkom Perkunićem i sportskim direktorom Aleksandrom Blagojevićem koji je više od decenije i po u klubu. Na drugoj je nekadašnji predsednik i generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković, bivši igrač crno-belih.

Đurković je godinama veoma uticajna osoba u rukometnom svetu, ne samo kod nas nego i u Evropi. Na čelu je Takmičarske komisije EHF-a, proteklog leta je izabran za predsednika SEHA lige, regionalnog takmičenja koje prolazi kroz težak period. Uz Đurkovićevu struju je još jedan nekadašnji igrač Partizana, Branko Kokir, danas uspešan poslovan čovek koji se prošle zime vratio u klub iz Humske. Tu su i još neki bivši funkcioneri crno-belih, kao što je nekadašnji generalni sekretar Predrag Jušković. Kokir je postao deo Upravnog odbora kluba krajem prošle godine, dok su Đurković i Jušković članovi Skupštine, najvišeg tela kluba.

Mesecima se u rukometnim kuloarima govori da Partizan želi da dovede za trenera selektora Srbije Tonija Đeronu koji je završio pre dva meseca četvorogodišnju misiju u francuskom Šartru i slobodan je u izboru nove sredine. Španski stručnjak, koji je preporodio Orlove, prvi je pik aktuelne uprave na čelu sa Perkunićem i Blagojevićem, ali kako saznajemo posao je daleko od realizacije.

Ono što je izvesno je da će Partizan u novu sezonu da uđe s novim trenerom. Saradnja sa iskusnim Dariom Krželjom je završena posle finalne serije plej-ofa Superlige Srbije. On je bio 14 meseci na kormilu crno-belih, posle ostavke Nenada Maksića. Doveo je tim do borbe za trofej u šampionatu Srbije, do polufinala Kupa, kao i prvi put do najbolje četiri ekipe u SEHA lige, ali se ne zna sudbina regionalnog takmičenja, kada će, i da li će, da se odigra završni turnir.

Partizan čekaju i promene u igračkom kadru. Klub su napustili, posle isteka ugovora, golman Andrej Trnavac i levi bek Stefan Petrić (Vardar). Slobodan igrač je i stub odbrane, crnogorski reprezentativac, povratnik u Humsku prethodne zime, Vuk Lazović. Dvojica bisera crno-belih, Uroš Kojadinović i Nikola Zečević imaju ugovore sa crno-belima, Subotičanin još sezonu, a srednji bek do 2025. Obojica su na meti mnogih klubova, a odličnim igrama u crno-belom dresu izborili su i status u najboljoj selekciji kod Tonija Đerone u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Na oku selektora u razvojnom timu su još petorica igrača crno-belih prošle sezone, Ivan Mićić, Veljko Popović, Mladen Šotić, kao i Andrej Trnavac i Stefan Petrić koji nisu više članovi Partizana.

Dani odluke u Humskoj...


 


tagovi

RK PartizanBožidar ĐurkovićAleksandar BlagojevićŽeljko Perkunić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara