Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara (©Starsport)
Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara (©Starsport)

Kakav peh za Orlove: Milosavljev povređen, pod znakom pitanja za SP

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 19:41

Golman Fukse Berlina povredio ligament stopala i neće igrati za svoj tim narednog utorka protiv Lajpciga u Bundesligi

Rukometaši Srbije imaju velike ambicije na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj koje kreće za tri nedelje. Cilj je plasman u četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Najviše očekujemo u Katovicama od golmanskog tandema, jednog od najboljeg na svetu, Dejan Milosavljeva i Vladimira Cupare.

Pre okupljanje Orlova koje je predviđeno za nedelju u Staroj Pazovi, loše vesti za selektora Tonija Đeronu. Jedan od najboljih čuvara mreže današnjice Dejan Milosavljev povredio se pre nekoliko dana pred duel sa Gumersbahom u Bundesligi.

Izabrane vesti

Tim iz prestonice Nemačke, koji ove godine vodi bitku za titulu sa Kilom i Magdeburgom, na zvaničnom sajtu je objavio da je u pitanju povreda ligamenta stopala i da ga neće biti na golu u narednom meču šampionata Nemačke protiv Lajpciga za šest dana, ali i da je njegovo učešće na Svetskom prvenstvu pod znakom pitanja.

Milosavljeva nije bilo ni prošle godine u Segedinu na Evropskom prvenstvu jer je nekoliko dana pre početka šampionata bio zaražen virusom korona. Sav teret je tada pao na pleća Vladimira Cupare, koji je pre nekoliko dana produžio ugovor sa Vespremom na još godinu, uz mogućnost da saradnje bude i do 2025.

Đerona je za završne priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo pozvao četvoricu čuvara mreže. Osim standardnih Milosavljeva i Cupare, tu su i Milan Bomaštar i Todor Jandrić.

Popularni Banda bio je najzaslužniji za prolazak Srbije na SP u dvomeču baraža sa Slovencima u aprilu ove godine.

Podsetimo, Srbija je u grupi u Katovicama sa Nemačkom, Katarom i Alžirom, a prve tri selekcije nastaviće u istom gradu i narednu rundu takmičenja, a mogući rivali su Norveška, Holandija, Makedonija i Argentina.



tagovi

Dejan MilosavljevRukometna reprezentacija SrbijerssToni ĐeronaSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara