""
""

Nemci pregazili Hrvatsku, Belorusi prošli dalje

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.17. | 23:20

Poznati svi parovi osmine finala SP u rukometu, u derbiju će igrati Mađarska - Danska, a biće zanimljivo u duelima Francuska - Island i Rusija - Slovenija

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je od Nemačke sa 28:21 (13:9) u derbiju poslednjeg, petog kola C grupe na Svetskom prvenstvu i ostala bez prvog mesta na tabeli pred osminu finala. Hrvatima je to bio prvi neuspeh na šampionatu u Francuskoj, dok su Panceri sačuvali maksimalan učinak.

Izabrane vesti

Nemci su večeras vodili od početka utakmice, a svaki put kada bi se Hrvati približili, Panceri bi podigli prednost na četiri ili pet golova.

Kada su Nemci uspeli da se odbrane pri rezultatu 22:20 i na to vezali još nekoliko golova, utakmica je bila završena.
Patrik Vincek je sa šest golova iz šest pokušaja bio sjajan kod Nemaca, a Kaj Hafner dodao je pet pogodaka. Kod Hrvata su najefikasniji bili Luka Stapančić i Manuel Štrlek sa po pet golova.

Selekcija Belorusije ipak je uspela da izbori osminu finala. Čileanci su im otvorili priliku za prolazak među 16 najboljih reprezentacija na svetu, a Belorusi su to iskoristili. U poslednjem kolu grupe C pobedili su Mađarsku sa 27:25. Najbolji igrači Belorusije bili su Ivan Bruka i Baris Pukuski sa po šest golova, dok su Gabor Časar i Adam Juhas postigli po sedam golova za Mađare koje sada čeka duel sa Danskom u osmini finala.

U rezultatski potpuno nevažnoj utakmici, Danska je pobedila Katar sa 32:29 i zadržala maksimalni učinak iz prvih pet utakmica. Jesper Nodesbo je dao osam, a Niklas Kirkeloke sedam golova.


Današnji rezultati

Bahrein - Argentina 17:26 (8:13)
Čile - Saudijska Arabija 25:26 (13:13)
Nemačka - Hrvatska 28:21 (13:9)
Švedska - Egipat 33:26 (15:19)
Belorusija - Mađarska 27:25 (15:13)
Katar - Danska 29:32 (16:14)


Parovi osmine finala

Francuska - Island
Belorusija - Švedska
Rusija - Slovenija
Nemačka - Katar
Brazil - Španija
Hrvatska - Egipat
Norveška - Makedonija
Mađarska - Danska

(FOTO: Action Images)


tagovi

BelorusijaDanskaHrvatskaMađarskaNemackarukometSP u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara