Danilo Radović (©Starsport)
Danilo Radović (©Starsport)

Pančevci ostaju bez najboljeg igrača: Radović na pragu Mindena

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 09:49

Srednji/levi bek Dinama dogovorio dvogodišnju saradnju sa timom koji će naredne sezone da juriša na povratak u rukometnu Bundesligu, saznaje Mozzart Sport

Gde je stao Miljan Pušica, tu će da nastavi Danilo Radović. Najbolji rukometaš pančevačkog Dinama karijeru nastavlja u Nemačkoj, u Mindenu, saznaje Mozzart Sport.

Srednji/levi bek, koji je na oku i selektora Srbije Tonija Đerone, bio je u sastavu na Evropskom prvenstvu u Segedinu prošle godine, trebalo bi naredne nedelje da potpiše dvogodišnju saradnju sa ovim nemačkm klubom u kojem je pet sezona proveo sadašnji stub odbrane Vojvodine Pušica (2017-2022).

Izabrane vesti

Radović ima ugovor sa Dinamom do narednog leta, ali uz otkupnu klauzulu može da napusti redove Pančevaca. Ostali su još detalji, ali se uskoro očekuje da najbolji igrač Dinama u prethodne dve sezone pojača Minden.

18.45: (4,40) Portugalija W19 (9,00) Rumunija W19 (1,30)

Ovaj klub je prošle sezone ispao iz nemačke elite, bio je pretposlednji sa 13 bodova, četiri manje od Veclara, ali ambicije su da se ekspresno vrati u društvo najboljih. Radović je prošle godine imao i ponudu Gumersbaha, ali do saradnje nije došlo. Sada je blizu da nastavi karijeru u rukometnoj supersili.

Radovića nije bilo u finišu sezone u crno-žutom dresu. Već na startu prvog meča polufinala plej-ofa ARKUS Superlige se povredio u duelu sa Vojvodinom u Novom Sadu. Nije ga bilo u naredna tri meča doigravanja sa Novosađanima i Metaloplastikom, ali ni u finalnom duelima sa Lalala u Kupu Srbije.

Rođen je 2000. godine. Sa Pančevcima je prošle sezone osvojio četvrto mesto u šampionatu Srbije i stigao do osmine finala EHF kupa, što je najveći uspeh u istoriji kluba iz grada na Tamišu.

Dinamo je ovog leta ostao bez velikog broja igrača. U Vojvodini su otišli levo krilo Stefan Sunajko i desni bek Milan Golubović, pivotmen Uroš Pavlović je pojačao Metaloplastiku, desni bek Aleksa Milošević leskovačku Dubočicu, a mladi levi bek Aleksa Jaćimovski je otišao u Jugović iz Kaća. Pančevce je napustio i nekadašnji reprezentativac Srbije, golman Obrad Ivezić, dok je karijeru završio Ivan Distol.

Zasad, nema dolazaka u Pančevo, ali nema sumnje da će klub koji je godinama finansijski stabilan i u vrhu srpskog rukometa da se pojača u narednim nedeljama i da opet ima važnu ulogu u domaćim okvirima, ali i u Evropi gde je opet izborio EHF kup. Na klupi ostaje Banjalučanin Dragan Marković.



tagovi

RK Dinamo PančevoDanilo Radović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara