Stefan Petrić (©Starsport)
Stefan Petrić (©Starsport)

Partizan furiozan pred Velenje: Trnavac spustio roletnu, Petrić i Zečević torpedovali Kikinđane

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 19:53

Arkus Superliga Srbije: Crno-beli lako slavili u Banatu – 30:23 u 11. kolu i napravili dobru uvertiru pred izazov u Evropi

Crno-beli rukometaši nastavljaju sigurnom koracima da gaze do plej-ofa u Arkus Superligi Srbije. Partizan je lako dobio Kikindu u gostima sa 30:23 u 11. kolu šampionata i napravio dobru uvertiru pred nedeljni prvi meč šesneastine finala EHF kupa protiv slovenačkog Gorenja.

Udarni kvartet tima Darija Krželja opet je bio na visini zadatka. Andrej Trnavac je briljirao na golu, imao je 17 uspešnih intervencija, tokom većeg dela meča ulivao sigurnost saigračima, dok su odlični bili i bekovi Petrić, Zečević i Kojadinović.

Izabrane vesti

Razlika u klasi je bila evidentna u korist Beogađana, koji su furiozno počeli, već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. U 25. minutu bilo je 14:5, pa je u nastavku bilo samo otaljavanje posla.

Stefan Petrić sa osam golova je bio najefikansiji igrač meča. Bombarder crno-belih imao je samo tri promašaja, dok je Nikola Zečević pokazao da je lokomotiva tima, stao je na sedam golova. Pet je delo Uroša Kojadinovića, dok je Nemanja Jović pogodio tri puta.

Četvrtak, 18.45: (1,95) Visla Plock (8,00) Dinamo Bukurešt (2,15)

Kod domaćina, Dušan Ilijin je bio najbolji sa pet golova, dok su Nikola Vrgović i Simo Šijan po tri puta zatresli mrežu gostiju. Golman Marko Gaćinović je imao osam intervencija. Partizan je od svih naših timova dobio najtežeg rivala u šesnaestini finala EHF kupa, ali mlada, poletna ekipa pokušaće u nedelju da iznenadi Gorenje i napravi dobar rezultat pred revanš na Banjici.

Dinamo je lako u Pančevu pregazio Rudar iz Kostolca sa 40:23. Trener Nenad Kraljevski iskoristio je ovaj duel da odmori najbolje kako bi bili orni za subotu i duel u gradu na Tamišu protiv Bešiktaša u prvom meču šesnaestine finala EHF kupa. Desni bek Milan Golubović nije igrao, dok je reprezentativac Srbije Danilo Radović veći deo meča proveo na klupi. U tim se vratio posle povrede kapiten Miloš Kostadinović.

Šansu je iskoristio Aleksa Milošević, strelac osam golova, levo krilo Marko Perović je postigao sedam, Nikola Stamenković pet golova, dok su Stefan Sunajko i Veljko Čabrilo pogodili po četiri puta. Nemanja Marjanović je imao šest odbrana, a Ognjen Tomić tri. Kostolčani klize ka ispadanju iz elite. Bolji od ostalih bili su Miloš Blagojević sa šest i Mihajlo Stevović sa pet golova.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SUPERLIGA SRBIJE – 11. KOLO

Utorak

Vojvodina – Dubočica 29:25 (10:13)

Sreda

Kikinda – Partizan 23:30 (8:15)

Dinamo Pančevo – Rudar Kostolac 40:23 (20:11)

Petak

19.00: Radnički Kragujevac – Jugović

20.00: Proleter Zrenjanin – Crvena zvezda

Subota

18.00: Topličanin – Metaloplastika

18.30: Obilić – Šamot



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara