Nikola Zečević (©Starsport)
Nikola Zečević (©Starsport)

Partizan pregazio Pančevce i izbegao Vojvodinu u polufinalu plej-ofa, Zečević zakazao duele sa Šapčanima

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 18:37

Crno-beli ubedljivi protiv Dinama sa 34:27 (17:15) u derbiju poslednjeg kola ligaškog dela Arkus lige. Sjajni srednji bek domaćina i golman Andrej Trnavac. Povreda Stefana Petrića. Novosađani slavili u Šapcu - 27:25

Crno-beli izbegli u polufinalu plej-ofa Vojvodinu, prvog favorita za titulu. U poslednjem 26. kolu Arkus lige, rukometaši Partizana pobedili su Dinamo lakše nego što se očekivalo sa 34:27 (17:15), revanširali se Pančevcima za poraz u prvom delu šampionata, ali ono što je bitnije obezbedili drugo mesto pred plej-of.

Bez obzira na rezultat meča u Šapcu, Metaloplastika - Vojvodina, tim Darija Krželja je drugi i igraće u polufinalu protiv Metaloplastike, dok će Dinamo kao četvrtoplasirani da izaziva lidera Novosađane.

Izabrane vesti

Crno-beli su od 23. minuta igrali bez, to tada najboljeg igrača meča, Stefana Petrića. Obnovio je povredu bombarder kluba iz Humske, nije mogao da pomogne saigračima, ali i bez njega, Nikola Zečević, Andrej Trnavac i kompanija uspeli su da slome otpor gostiju iz Banata koji su doživeli prvi poraz otkad ih je preuzeo Dragan Marković.

Meč je prelomljen početkom drugog poluvremena. U odsustvu Petrića, dirigentsku palicu preuzeo je kapiten Nikola Zečević. Reprezentativac Srbije je postigao prva četira gola za domaćina. Nekoliko odličnih odbrana imao je Andrej Trnavac. Posle gola Mladena Šotića za 24:19, trener gostiju Marković morao je da zatraži tajm-aut, ali nije uspeo da zaustavi seriju Partizana.

Dobru rolu imao je i srednji bek Veljko Popović, dok je kod Pancevaca jedini raspoložen bio Danilo Radović.

U domaćem timu najefikasniji sa 10 golova bio je Nikola Zečević, Mladen Šotić je dao šest, dok su po pet puta mrežu gostiju zatresli Uroš Kojadinović i Stefan Petrić. Andrej Trnavac je imao 15 odbrana, a sjajni golman je na ovom meču prebacio 1.000 intervencija u crno-belom dresu za pet godina. Kod Dinama je Danilo Radović pogodio 10 puta, a Stefan Sunajko i Veljko Čabrilo po četiri. Nemanja Marjanović je imao pet odbrana, a Obrad Ivezić tri.

Ovi timovi će u nedelju igrati u polufinalu Kupa Srbije, ali u Pančevu.

Vojvodina nastavlja da seje strah u Srbiji. Četa Borisa Rojevića i bez Miljana Pušice, Branka Tomića i Bojana Rađenovića je pobedila Metaloplastiku u Šapcu sa 27:25. Milan Milić i Gregor Ocvirk su vodili Lale do novog trijumfa. Fran Lučin i Luka Arsenić su sakupili po četiri odbrane. Kod domaćina, bekovski tandem Vojislav Brajović sa šest i Milan Jovanović sa pet golova su bili najbolji, dok je Darko Arsić sakupio devet odbrana.

Zvezdina mučna sezona se završila porazom od Obilića u Šumicama – 32:34, pa su crveno-beli tek sedmi. Dubočica je i pre poslednjeg meča sezone u Leskovcu protiv Vojvodina preskočila tim Ratka Đurkovića. Ekipa Đorđa Teodorovića je slavila na svom terenu protiv Kikinde sa 42:28. Bolji od Zvezde bio je i Radnički iz Kragujevca koji je dobio u gostima Šamot sa 34:30.

I pre poslednjeg kola bilo je poznato da će iz elite da ispadnu Rudar, Topličanin, Kikinda i Šamot.

PAROVI POLUFINALA PLEJ-OFA

Vojvodina - Dinamo Pančevo

Partizan - Metaloplastika

***igra se na dve dobijene utakmice

SUPERLIGA SRRBIJE – 26. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

Partizan - Dinamo Pančevo 34:27 (17:15)

Crvena zvezda - Obilić 32:34 (14:17)

Dubočica - Kikinda 42:28 (24:15)

Topličanin - Proleter 31:28 (17:16)

Rudar Kostolac - Jugović 27:29 (11:15)

Šamot - Radnički Kragujevac 30:34 (12:15)

Metaloplastika - Vojvodina 25:27 (11:15)


:


tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara