Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)
Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)

Partizanova fabrika za reprezentativce i dalje radi, ali mora i klub da isprati klince da ne bi bilo egzodusa iz Humske

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.05.23. | 13:35

Crno-beli rukometaši imali uspešnu sezonu, iznad očekivanja. Nikola Zečević i Uroš Kojadinović debitovali za Orlove, na vrata najbolje selekcije kucao i Andrej Trnavac, ali igrači su prerasli sadašnju sredinu. Tržište ovog leta biće neumoljivo po vicešampiona Srbije

Porazom od Vojvodine na Banjici završena je sezona za rukometaše Partizana. Crno-beli su se plasirali u polufinale SEHA lige, ali tu se ništa se ne zna, pa ni kada će i da li će uopšte četa Darija Krželja da nastavi bitisanje u regionalnom takmičenju koje je pred gašenjem. Polufinale Kupa Srbije i finale plej-ofa Arkus Superlige Srbije je rezultat iznad očekivanja.

Ovacije Grobara u sredu uveče, bez ijednog zvižduka, ružne reči, najbolji su pokazatelj da navijače ne možeš da prevariš. Ostavila je crno-bela mlađarije poslednji atom snage, ali Vojvodina je u ovom trenutku nedostižna.

Izabrane vesti

Da je neko pre početka sezone to ponudio crno-belim oberučke bi prihvatili. Nije Partizan letos bio aktivan na tržištu, oslonio se na jaku bekovsku trojku, supertalentovane Uroša Kojadinovića, Nikolu Zečevića i Stefana Petrića, momke koji su rođeni u ovom milenijumu. Uz nešto starijeg Andreja Trnavca to je bio kvartet koji je vukao tim cele sezone.

Zimus je ekipa pojačana sa dvojicom iskusnijih rukometaša koji su pojačali konkurenciju i znatno doprineli poslednjim uspesima, a to su defanzivni specijalista Vuk Lazović i levo krilo Mladen Šotić.

Najbolji igrač kluba iz Humske u ovom plej-ofu bio je Subotičanin Uroš Kojadinović, koji je ove sezone debitovao za najbolju selekciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke u Novom Sadu.

Desni bek crno-belih je i najefikasniji strelac domaćeg šampionata.

Vojvodina je pokazala zašto je najbolja u svih ovih 10 godina. Borili smo se do poslednjeg trenutka, ali jednostavno falilo nam je iskustva, snage, energije. Nismo uspeli pred sjajnim navijačima da pobedimo. Odradili smo odlično ovu sezonu. U avgustu smo razmišljali na drugi način, cilj je bio ulazak u plej-of, a stigli smo do finala. Imali smo šansu u Novom Sadu, kao i na Banjici, ali je Vojvodina pokazala da je najkvalitetnija ekipa u Srbiji. Verujem da ćemo sledeće sezone da budemo bolji. Pokazali smo da se borimo srcem za Partizan, ali neke druge stvari su falile. Imali smo sjajne utakmice na Banjici. Iskreno, žalim, ne mogu da prihvatim da smo ispali onako lako u Pančevu jer mislim da smo mogli da se plasiramo u finale Kupa Srbije i da se borimo za trofej”, rekao je Kojadinović za Mozzart Sport.

Osim Subotičanina, u dresu Orlova je debitovao u meču sa Norveškom u Bergenu i kapiten Nikola Zečević. Golman Andrej Trnavac kuca na vrata najbolje selekcije, dok je Toni Đerona za pripreme razvojnog tima narednog meseca pozvao još četvoricu igrača srpskog visešampiona, levog beka Stefana Petrića, levog krila Mladena Šotića, srednjeg beka Veljka Popovića i pivotmena Ivana Mićića. To je ceo tim u reprezentaciji.

Nastavljena je da radi fabrika iz Humske za izbacivanje reprezentativaca. Gro naše najbolje selekcije ponikao je ili se afrimisao u Partizanu – Lazar Kukić, braća Nemanja i Vanja Ilić, Bogdan Radivojević, Mijajlo Marsenić, Dejan Milosavljev i Ilija Abutović.

Veljko Popović (©Starsport)Veljko Popović (©Starsport)

Klub mora da prati mladi talas inače će ovog leta da bude egzodus iz Humske. Nije tajna da je finansijska situacija u Partizanu loša, da su plate igrača višestruke manje u odnosu na konkurenciju - Vojvodinu, Dinamo iz Pančeva, Metaloplastiku…

Andrej Trnavac odlazi iz kluba ovog leta, a sigurno ponude neće nedostajati i udarnom triju bekova, Kojadinoviću, Zečeviću i Petriću, kao i pivotmenu Ivanu Mićiću. Crno-beli su imali najmlađi tim u ligi, najtalentovaniji, ali je ekipa prerasla klub koji ne može više da ih isprati.

Tržište će ovog leta da bude neumoljivo. Od ljubavi se ne živi...



tagovi

RK PartizanUroš KojadinovićARKUS ligaRukometna superligaStefan PetrićNikola ZečevićDario Krželj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara