Zoran Terzić (©MN Press)
Zoran Terzić (©MN Press)

Terziću povrede skovale spisak za EP: Bez Brankice Mihajlović, povratak Stefane Veljković

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 12:11

Reprezentacija Srbije u izmenjenom sastavu kreće u odbranu trona na šampionatu Starog kontinenta

Odbojkašice Srbije u četvrtak počinju odbranu evropskog zlata. Dvostruke uzastopne šampionke otvaraju EP u Beogradu okršajem sa Bosnom i Hercegovinom od 17.00. Danas je selektor Zoran Terzić i zvanično objavio u kakvom sastavu reprezentacija juriša u pohod na treće vezano evropsko zlato. Na spisku u odnosu na roster koji je bio u Tokiju nema zbog povrede primača servisa Brankice Mihajlović i srednjeg blokera Maje Aleksić, a posle pauze zbog porođaja se vratila Stefana Veljković.

Naš nacionalni tim će na prvenstvu Starog kontinenta igrati u sledećem sastavu: Maja Ognjenović, Slađana Mirković (dizači), Tijana Bošković, Ana Bjelica, Sara Carić (korektori), Bianka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović (primači servisa), Milena Rašić, Mina Popović, Stefana Veljković, Jovana Kocić (srednji blokeri), Silvija Popović, Jelena Blagojević (libera).

Izabrane vesti

Priliku da budu među 14 devojaka dobile su mlade nade Katarina Lazović i Jovana Kocić, koje su odradile kompletne pripreme pred Olimpijske igre, pa poslednje precrtane sa spiska. Njima se pridružila i Sara Carić, koja je tokom prethodne sezone odlično igrala u domaćoj ligi.

U Tokiju je u sastavu bila Brankica Mihajlović, ali je veoma malo igrala zbog velikih problema sa povredom koju vuče još iz Fenerbahčea. Ovog puta je selektor odlučio da ne bude u sastavu, jer očigledno nije bilo vremena da se oporavi i pomogne. Uz nju na listi povređenih je novo ime Maja Aleksić, koju će zameniti povratnica Stefana Veljković i mlada Jovana Kocić.

Srbija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi A sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Belgije, Rusije, Francuske i Belgije. U grupi B će se u Plovdivu takmičiti Bugarska, Grčka, Španija, Češka, Nemačka i Poljska. Utakmice grupe C se igraju u Zadru, a tu su smeštene reprezentacije Hrvatske, Švajcarske, Italije, Belorusije, Mađarske i Slovačke. Grupa D je na programu u Klužu, a tu će uvodnu fazu igrati Rumunija, Turska, Švedska, Finska, Holandija i Ukrajina.



tagovi

Zoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara