Uroš Borzaš (©Reuters)
Uroš Borzaš (©Reuters)

Uroš Borzaš u Pelisteru

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 18:07

Srpski reprezentativac karijeru nastavlja u Bitolju, saznaje Mozzart Sport

Srpski reprezentativac Uroš Borzaš igraće i naredne sezone u Ligi šampiona, ali napušta Elverum u kome je proveo samo godinu dana. Levi bek, rodom iz Ade, koji igra za Orlove već skoro dve godine, karijeru nastavlja u komšiluku.

Kako saznaje Mozzart Sport, Borzaš stiže u redove makedonskog šampiona Eurofarm Pelistera.

Izabrane vesti

Reprezentativac naše zemlje odlično je počeo prošlu sezonu, bio prijatno iznenađenje na startu, odigrao dobro u evroeliti, ali je u drugom delu imao manju minutažu. Zablistao je u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je fantastičnim pogotkom doneo pobedu Srbiji protiv Norveške u Novom Sadu.

Elverum nije uspeo da odbrani titulu u Norveškoj. U finalnoj seriji plej-ofa bolji je bio skupi projekat Kolstad za koji će naredne sezone da igraju Sander Sagosen, Magnus Abelvik Red, Geran Johanesen...

Borzaš je proteklog leta stigao u Elverum iz Tuluza gde je proveo poslednje dve sezone. Potpisao je sa Skandinavcima ugovor do 2024, ali su obe strane odlučile da se saradnja prekine posle godinu dana. Pre Francuske igrao je u Mađarskoj za Vesprem i Tatabanju.

Za Pelister je prošle sezone igrao nekadašnji rukometaš Partizana Darko Stevanović, dok je na meti kluba iz Bitolja Marko Milosavljević, rukometaš Ademar Leona.

Eurofarm Pelister je prošle sezone u Makedoniji uspeo da skine Vardar s trona i obezbedi mesto među 16 najboljih klubova Starog kontinenta. U Bitolju se očekuje rekonstrukcija ekipe, još pojačanja kako bi makedonski prvak bio dostojan rival u evropskom kremu.


tagovi

Uroš Borzaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara