Lazar Marinović (©Starsport)
Lazar Marinović (©Starsport)

Voša ostala na nuli, Parni valjak pregazio šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 18:57

Crno-beli u reprizi finala plej-ofa ubedljivo slavio u Novom Sadu – 3:0

Pobeda nema baš toliki značaj kao titula, da bismo rekli da se Partizan osvetio Vojvodini, ali joj je naneo vrlo bolan poraz usred Novog Sada.

Parni valjak je protutnjao kroz ravnicu, do nogu je potukao Lale i pokazao da ima kadar koji će se i ove godine umešati u borbu za titulu – 3:0 (25:22, 25:21, 25:21).

Izabrane vesti

Partizan je sezonu otvorio maksimalnim porazom od Ribnice u Kraljevu, ali ispada kao da mu je taj šamar dobro došao. Nakon očekivane pobede nad Metalcem došao je na red veliki derbi i to je probudilo sva čula momcima u crno-belim dresovima. Videli su i prošle nedelje kako je Zvezda u Beogradu srušila Vojvodinu (3:0), da je prvak i te kako ranjen, da još nije našao pravu formu i da bi tu šansu trebalo iskoristiti.

I uspeli su gosti u svojoj nameri. Partizan je u prvom setu okrenuo rezultat na 7:6 i prednost je uspeo da sačuva sve do kraja. Imao je Parni valjak i po pet poena razlike (12:7), ali je Vojvodina u finišu uspela da priđe na jedan zaostatka (19:18, 22:21). Čelične nerve pokazali su Beograđani i izgurali sa prednošću do kraja seta.

Slična priča i u drugom. Posle rezultatske klackalice Partizan je poveo 9:8 i ponovo “gurao” do kraja, samo što razlika nije prelazila tri poena (16:13, 22:19).

Sa dva seta u džepu samopouzdanje crno-belih je poraslo do neba. I u trećem opet klackalica do 11:10 i onda još jedan set koji je klub iz Humske izgurao do kraja, ne ispuštavši prednost. Ali, ovog puta je razlika u korist Partizana išla do pet poena, Vojvodina nikako nije uspevala da uhvati priključak.

Najefikasniji kod Partizana bili su Marinović i Delgajdis sa po 14 poena, dok je Nejić osvojio 12. Kod Vojvodine se izdvojio Parapunov sa 22 poena, dok je Bajandić osvojio 10.

Odbojkaši Crvene zvezde ostvarili su i treću pobedu na startu prvenstva, pošto su nakon Mladog Radnika i Vojvodine, bili bolji i u Ljigu od domaćeg Spartaka u tri seta - 25:18, 25:21, 25:22. Dominanti u pobedničkom timu bili su Nikola Meljanac sa 18, odnosno Andrej Ristić sa 17 osvojenih poena.

Narednog vikenda očekuje nas večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana u dvorani Sportskog centra Voždovac na Banjici.

SUPERLIGA, 3. KOLO:

Ribnica - Niš 3:0

Vojvodina - Partizan 0:3

Spartak Ljig - Crvena zvezda 0:3

Nedelja:

17.30: Radnički Kragujevac - Mladi Radnik

18.00: Takovo - Spartak Subotica



tagovi

OK PartizanOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara