Vuk Lazović (©MN Press)
Vuk Lazović (©MN Press)

Vuk Lazović: Pao je Vardar, zašto ne bi i Vojvodina

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.03.23. | 08:05

„Moje ambicije se znaju. Uvek dolazim tamo gde se osvajaju trofeji", istaklo je veliko pojačanje crno-belih rukometaša za Mozzart Sport

Očekuje nas mnogo rukometnih uzbuđenja do kraja sezone u Srbiji. Za razliku od prethodnih, sada ima šta da se vidi. Kvalitet je drastično povećan, ima više i publike, budi se klupski rukomet, dugo je bio u zapećku. Vojvodina se bori za evropski pehar u EHF kupu, Dinamo iz Pančeva je igrao osminu finala međunarodnog takmičenja, dok je Partizan napravio veliki skalp – srušio je nekada moćni Vardar u SEHA ligi.

Četa Darija Krželja u prvom delu sezone bila je ubedljivo najmlađa u ligi, najperspektivniji tim u Srbiji sa kvartetom koji je nosio ekipu – mladi bekovi Nikola Zečević (20), Stefan Petrić (21) i Uroš Kojadinović (22), uz sjajnog golmana Andreja Trnavca (24). Bilo je potrebno iskustvo i veće rotacija da bi crno-beli rukometaši mogli na vrh. Nova uprava crno-belih ove zime dovela je trojicu iskusnijih igrača, Mladena Šotića da pojača „tanke“ krilne pozicije, Nemanju Milovanovića da zameni standradni trio na spoljnim pozicijama, dok je kapitalno pojačanje crnogorski reprezentativac Vuk Lazović.

Izabrane vesti

Iskusni pivotmen postao je komandant odbrane, važan šraf u segmentu igre koje je nedostajao Partizanu. Pre toga je klub iz Humske bio orijentisan pre svega na napad, na gol više, ali dolaskom Lazovića odbrana je „zategnuta“. Videlo se protiv Vardara koliko jedan prekaljeni igrač može da doprinese u defanzivi. Samo 22 primljena pogotka protiv favorita iz Skoplja govore da je Partizan postao kandidat za trofeje u domaćim okvirima, najveća pretnja po devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Napravili smo veliki skalp pobedom nad Vardarom. Pripremili smo se odlično iako smo imali malo vremena za analizu, video. Znao sam da ćemo imati veliku podršku navijača. Na meni je bilo da samo ove mlade momke usmerim u pravom smeru. Pobeda je došla. Došao sam malo da zategnem te konce, da se u odbrani zna ko šta radi, da me slušaju i drago mi je što smo ostvarili laganu pobedu“, rekao je Lazović za Mozzart Sport.

Četvrtak, 18.45: (2,55) Kjelce (8,00) Barselona (1,70)

Rođeni Beograđanin vratio se u klub posle skoro deceniju i po. Bio je pravi globtroter, promenio je veliki broj klubova. U Srbiji je bio član Radničkog iz Kragujevca, Zaječara, Crvene zvezde i Vojvodine, igrao je za slovenački Krško i Slovan, nemački Libeke, rumunsku Dunareu, bio internacionalac u Kuvajtu. Za reprezentaciju Crne Gore igra od 2015. godine, bio je učesnik prethodnog Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Svuda pođi, kući dođi. Zimus se pomalo neočekivano vratio u Humsku.

„Šalim se sa saigračima, kažem im da sam igrao u Partizanu kad su oni oni imali četiri, pet godina. Vratio sam se da pomognem, verujem u ovaj projekat. Hoćemo trofeje, zato sam došao. Idemo korak po korak. Došao sam samo na par meseci, do kraja sezone, ali ko zna šta donosi sutra“.

Ne krije Lazović da Partizan puca na pehare.

Moje ambicije se znaju. Ja uvek dolazim tamo gde se osvajaju trofeji. Sa Vardarom sam ga osvojio, osvojiću ga i sa Partizanom. Nikome ne pretimo, nikog ne omalovažamo, imamo kvalitet, verujem u ovaj tim“.

Vojvodina dominira poslednje decenije, nema pravog takmca. Ove sezone Novosađani blistaju u EHF kupu, mogu čak i do borbe za trofej (igraju ovog meseca dvomeč četvrtfinala sa slovenačkim Gorenjem). Crno-beli rastu iz dan u dan, pobeda protiv Vardara je prava adrenalinska injekcija pred izazove u domaćim okvirima u naredna tri meseca.

Pao je Vardar, zašto ne bi i Vojvodina. Veliki respekt imam prema šampionu, ima odličnu ekipu, ulaže mnogo, ali treba da odigramo kao protiv Vardara, pa mislim da i Voša može da se dobije“.

U drugom boravku u Partizanu, iskusni pivotmen obavlja uglavnom defanzivne zadatake.

Trenutni dogovor je da zaključamo tu odbranu. Kad bude trebalo, tu sam i za napad, na treneru je da odluči. Imamo odlična dva pivotmena, tako da smo jaki na toj poziciji. Ivan Mićić je odigrao dobro protiv Vardara iako je imao temperaturu nekoliko dana pre meča. Da nije on mogao, ja bih tu uskočio. Tim je uvek na prvom mestu,“ zaključio je Lazović.

Partizan već u subotu očekuje derbi 18. kola Arkus lige sa Metaloplastikom u Šapcu. Tim Vladana Matića je veliki dužnik crno-belima. Jesenas je slavio na Banjici u Superligi, ali je klub iz Humske prošle nedelje dobio Šapčane u četvrtfinalu Kupa Srbije. Metaloplastika se u finišu prelaznog roka pojačala. Iz Crvene zvezde je stigao pivotmem Branko Kankaraš. U SEHA ligi Partizan ima šansu u dvomeču sa slovačkim šampionom Tatranom iz Prešova da izbori prvo mesto i izbegne Vesprem, prvog favorita za trofej, u četvrtfinalu plej-ofa.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------



tagovi

Vuk LazovićRK PartizanSEHA ligaRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara