Arkadijuš Morito (©Reuters)
Arkadijuš Morito (©Reuters)

Atomski rukomet u Kjelceu - 77 golova, Kil pao posle drame, istorijska bruka Segeda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 22:37

EHF Liga šampiona: Evropski vicešampion u najboljem meču sezone pobedio Zebre s Baltika sa 40:37. Olborg očitao lekciju mađarskom prvaku u Pik areni – 41:29

Vratio nam se atomski rukomet na gol više. U derbiju četvrtog kola Lige šampiona, Kjelce je na svom terenu u pakenoj atmosferi krcatih tirbina dobio Kil sa 40:37. Zebre s Baltika su se opet s gostovanja vratili bez bodova kao pre dve nedelje u Zlatorogu protiv Celja.

Četa Talanta Dujšebajeva slomila je nemačkog vicešampiona tek u finišu. Prevaga je bio sjajni nemački golman, nekadašnji čuvar mreže Kila, Andreas Volf. Spustio je roletnu bivšem timu kada se lomio rezultat i s nekoliko odbrana uspeo da zadrži nepobedivost domaćeg terena ove sezone u Ligi šampiona. Iskusni Volf je imao čak 16 odbrana. Na dva minuta pre kraja, kod rezultaza 38:37, odbranio je sedmerac Magnusu Landinu Jakobsenu i to je prelomilo meč.

Izabrane vesti

Po sedam golova delo je Aleksa Dujšebajeva i Šimona Šićka, dok je Arkadijuš Morito šest puta zatresao mrežu gostiju. S druge strane, raspucan je bio Erik Johanson sa devet golova, dok su Maguns Landin Jakobsen, Niklas Ekberg i Mikola Bilik postigli po šest. Niklas Landin Jakobsen je imao samo šest uspešnih intervencija.

Bride obrazi u Segedinu. U „najrukometnijem“ gradu na svetu debakl domaćina. Olborg se prošetao u Pik areni, slavio protiv mađarskog šampiona sa čak 41:29, što je četvrti poraz tima iz komšiluka, blizu granice sa Srbijom. To je prvi put posle devet godina da je tim Huana Karlosa Pastora vezao prva četiri poraza u elitnom takmičenju Starog kontinenta. Ovo je ujedno i najubedljviji poraz na svom terenu Segeda u bogatoj istoriji.

Na poluvremenu je bilo samo +2 za Dance, ali u nastavku propast mađarskog šampiona. Blistao je najbolji šuter svih vremena Mikel Hansen sa 12 golova, dok je Sebastijan Bartold imao 10 na kontu. Golmani Olborga imali su 17 odbrana, a bolji je bio Mikel Ageforš sa 12 odbrana, dok je Simon Gade imao pet. Kod indisponiranog PIK Segeda, naš reprezentativac Bogdan Radivojević je postigao dva gola. Mario Šoštarič sa šest je bio najefikasniji kod ekipe iz Segedina.

Barselona se poigravala na severu Evrope, razbila Elverum sa 46:30. Raspoloženi su bili Timoti N’Gesan sa osam i Luka Cindrić i Ludovik Fabregas sa po šest golova. Odličan učinak kod domaćina imao je srpski reprezentativac Uroš Borzaš koji se šest puta upisao u listu strelaca. Jedan pogodak više imao je Stigea Nilsena.

Pari Sen Žermen je lako dobio Zagreb sa 40:31. Najbolji kod Svetaca bili su poljski pivotmen Kamil Sipžak sa devet golova i špansko krilo Feran Sole sa šest. Kod hrvatskog šampiona, mladi Vranjanac Stefan Dodić je dva puta zatresao mrežu domaćina.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

LIGA ŠAMPIONA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Dinamo Bukurešt - Porto 32:27 (13:12)

Gudme - Vesprem 30:31 (14:16)

Četvrtak

Magdeburg - Visla Plock 33:27 (17:16)

Pari Sen Žermen - Zagreb 40:31 (22:14)

GRUPA B

Sreda

Celje - Nant 24:35 (14:20)

Četvrtak

Elverum - Barselona 30:46 (15:23)

Pik Seged - Olborg 29:41 (15:17)

Četvrtak

Kjelce - Kil 40:37 (19:19)



tagovi

EHF Liga šampionaRK KjelceRK KilRK PSŽRK BarselonaPik Seged

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara