Azija se pretplatila na organizaciju svetskih prvenstava: Posle Fukuoke i Dohe domaćinstvo dobio Singapur

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.02.23. | 19:43

Treći planetarni šampionat u tri godine na najmnogoljudnijem kontinentu

Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima na leto kreće na azijsku turneju. Tri puta u tri godine najbolji svetski vaterpolisti će se na najmnogoljudnijem kontinentu boriti za planetarnu titulu. Fukuoka će biti domaćin u julu, Doha u olimpijskoj godini, a danas je organzijacija za 2025. dodeljena Singapuru.

Azija se pretplatila na domaćinstva. Povezaće tri šampionata, a Singapur je zamenio Rusiju. Prvobitno je 2025. godine prvenstvo trebalo da se održi u Kazanju, ali mu je organizacija oduzeta zbog rata koji besni u Ukrajini nepunih godinu dana.

Izabrane vesti

Profitirao je Singapur i postaće peta azijska zemlja u koja će ugostiti vaterpolo asove. Domaćinstva su dobijali Japan, Kina, Južna Koreja i Katar.

“Singapurima sve što je potrebno: objekte svetske klase, ogromno iskustvo u organizovanju najvećih događaja i sveobuhvatan pristup u vodenim sportovima. Kontinent pokazuje izuzetnu posvećenost i sposobnost da ugosti najbolje sportiste,što se ogleda i u tome da je dobio organizaciju tri uzastopna svetska prvenstva”, navodi se u saopštenju.  

Svetsko prvenstvo će se u Evropu vratiti tek 2027. godine, kadaće domaćin biti Mađarska. U Budimpešti se prethodnog leta odigralo veliko finale, a glavni grad Mađarske bio je domaćin i jedne od grupa u prvom delu takmičenja. Bio je to prvi šampionat tokom kog su se utakmice igrale u četiri grada - Segedinu, Šopronu, Debrecinu i Budimpešti.



tagovi

Svetsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara