W14 bolid (©MercedesAMGf1)
W14 bolid (©MercedesAMGf1)

Back to black: Hamilton i Rasel dobili novu Mercedesovu mašinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 11:04

Dobro izgleda, al da vidimo kako ide...

Mercedes ponovo u crnom. Kultni proizvođač automobila promovisao je danas bolid za novu sezonu Formule 1 u kojoj će Luis Hamilton i Džordž Rasel pokušati da poprave utisak iz prošlog takmičarkog ciklusa.

Tada se gigant motosporta, dominatna F1 sila od 2014. do 2021. godine, ozbiljno mučio sa novim pravilima takmičenja, pa je sezonu završio na tek trećem mestu. Sada sa novim W14 modelom želi da se vrati na vrh ispred Red Bula i Ferarija.

Izabrane vesti

Sam Hamilton ima cilj da osvoji rekordnu, osmu titulu u konkurencij vozača nakon što je prošle sezone bio tek šesti, što mu je najgori učinak u karijeri.

Bolid izgleda sjajno ovako crn“, rekao je Hamilton prisećajući se boje u kojoj je Mercedes nastupao 2020. i 2021. godini, da bi joj se sada vratio posle sezone u srebrnom, sve kako bi izrazio podršku borbi protiv rasizma.

Što se tiče Rasela, on je imao vrlo dobru ruki sezonu i Mercedesu doneo jedini trijumf u godini, pa je bio i prvi Hamiltonov kolega koji ga je nadmašio još od Nika Rozberga 2016. Kako Hamilton ulazi u poslednju godinu ugovora sa Mercedesom to rivalstvo će dobiti na značaju, mada se očekuje da će Luis produžiti boravak u nemačkom timu.

Uvek verujem da mogu bolje. Volim taj izazov, fizički i mentalni element, to što moram da kopam da zaronim dublje kako bi iz sebe i ljudi oko sebe izvukao što više. A, bolidi se uvek menjaju. I volim to. Tako da planiram ovde da ostanem malo duže“.

Testiranje za novu sezonu Formule 1 održaće se od 23. do 25. februara u Bahreinu, a prva trka godine na istom mestu 5. marta.



tagovi

Formula 1MercedesLuis HamiltonDžordž Rasel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara