Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

BOMBA! G.O.A.T. pomera granice: Brejdi potpisao novi ugovor

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 17:08

Legendarni as veran Tampa Beju. Igraće i posle 45. godine, minimum još dve sezone u timu s Floride. Pristao na novi paraf kako bi ostavio dovoljno novca u "seleri kepu". Uštedio Bakanirsima 19.000.000 dolara za naredni šampionat

Bomba "preko bare". U danu kada su Nju Ingland Petriotsi odlučili da zadrže Kema Njutona, potpišu novi jednogodišnji ugovor, legendarni nekadašnji as tima iz Bostona Tom Brejdi dogovorio je nastavak saradnje sa Bakanirsima.

On je prošlog marta potpisao dvogodišnji ugovor vredan 50.000.000 dolara, plus bonusi koji mogi da odu do 59.000.000. Činilo se da će naredna sezona da mu bude poslednja, ali osladili su mu se trofeji. U debitantskoj godini je uspeo da Bakanirse odvede do titule, druge u istoriji franšize. Brejdi je stigao do sedmog trofeja Vinsa Lombardija, a došla je nagradu u vidu novog četvorogodišnjeg ugovora koje se prekida na novo jednogodišnje produženje. To znači da je Brejdi vezan novim parafom godinu dana duže od prvobitnog ugovora koji mu je isticao na kraju naredne sezone, odnosno ostaće u Tampi do 2023.

Izabrane vesti

Da bi uštedio Bakanirsima u "seleri kepu" on je potpisao novi ugovor, ostavio franšizi sa Floride čak 19.000.000 dolara slobodan novac za narednu sezonu, javlja dobro obavešteni NFL insajder Adam Šefter. Naime, timovi se ovih dana "krpe" jer je usled krize izazvane pandemijom korona virusa budžet za narednu sezone smanjen je sa 198.500.000 dolara na 182.500.000. Mnogi timovi rekonstruišu ugovore najskupljim igračima.

I dalje nije poznato koliko će Brejdi da dobije novim ugovorom, ali američki mediji javljaju da nije tražio povećanje. On je i prethodnih godina uvek igrao za manje novca kako bi imao respektabilan tim kadar da se bori za šampionski prsten.

NBA, 02.00: (2,50) Memfis (13,0) Denver (1,65)

Pre nekoliko godina je rekao da će igrati do 45. Sada je sigurno da će i posle toga juriri novi Lombardijev trofej. Čuven je njegov sada već kultni odgovor na novinarsko pitanje, koji mu je najvažniji prsten: "Sledeći".

Tampa je pre nekoliko dana stavila "frenčiz teg" (jednogodišnji ugovor van "seleri kepa") na risiveru Krisu Gadvinu vredan oko 15.000.000 dolara, a produžena je saradnja sa jednim od najboljih defanzivaca lige, lajnbekerom Lavonteom Dejvidom na 25.000.000 dolara za dve godine. U planu su produžeci saradnje sa "pes rešerom" Šekom Beretom i tajt endom Robom Gronkovskim, a slobodni agenti su i Antonio Braun i Leonard Fornet. Možda bude dovoljno novca da svi ključni igrači ostanu i dalje u dresu tima s Floride. Bakanirsi opet imaju pakleno jak tim koji će i sledećem šampionatu da bude jedan od favorita za novi trofej.

Brejdi je u sezonu na izmaku vodio Tampu do titule. U 55. Superboulu, Bakanirsi su pregazili doskorašnjeg vladara u NFL šampionatu Kanzas Siti Čifse sa 31:9. Legendarni as je sa Nju Inglandom osvojio šest šampionskih prstenova, a onda je pre godinu dana šokirao sve kada je odlučio da napusti Petriotse posle dve decenije i stigne na Floridu. Bakanirse je prvo uveo u plej-of posle 12 godina, a onda im je doneo drugu titulu u istoriju, prvu posle 18 godina.

Brejdi je bio MVP Superboula u kome je bacio tri tačdaun pasa, dva ka prijatelju i dugogodišnjem saborcu iz Nju Inglanda Robu Gronkovskom koji se vratio iz penzije kako bi zaigrao opet sa najboljim igračem u istoriji NFL-a. Jedan tačdaun u finišu druge četvrtine uhvatio je Antonio Braun. U tom velikom finalu pre nešto više od mesec dana briljirala je odbrana Bakanirsa koja je zaustavila Patrika Mahomsa.

U NFL šampionatu je i dalje burno, ali ne na terenu nego je počeo uzbudljiv free agency, a narednih dana se očekuju novi spektakularni potpisi, a u prvom planu je mogući trejd kvoterbeka Hjustona Dešona Votsona.



tagovi

NFLNFL ligaTom BrejdiNju Ingland Petriotsamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara