""
""

Borenović i Prgonjić odbranili čast domaćina

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.09.17. | 17:59

Spuštena zavesa na jubilarno 10. izdanje European Judo Opena, beogradske stanice Svetskog kupa. Srbiji ukupno šest medalja

Završeno je jubilarno 10. izdanje prestižnog beogradskog European Judo Opena koji je za vikend ugostio oko 300 takmičara iz 30 zemalja, sa čak četiri kontinenta (Evropa, Azija, Afrika i Okeanija). Ova značajna stanica Svetskog kupa okupila je zaista impozantan broj vrhunskih takmičara, ali i zvaničnika iz sveta ove olimpijske borilačke veštine, kao što su predsednik Evropske džudo unije Sergej Solovječik i potpredsednik Mihal Vahun kojima je domaćin bio prvi čovek našeg saveza, Ivan Todorov. Može se slobodno reći da je Beograd protekla dva dana bio epicentar svetskog džudoa.

Nakon što su u subotu naše džudoke osvojile četiri medalje, od čega tri bronze i jedno srebro, drugog, ujedno i završnog dana takmičenja u našoj prestonici srpski džudisti su dodali još dva odličja. Srebro u kategoriji do 90 kg pripalo je Bošku Borenoviću, a bronza Goranu Prgonjiću u kategoriji preko 100 kg.

Izabrane vesti

Najuspešnija nacija 10. izdanja beogradskog Europena Judo Opena je bio Izrael sa tri zlata i dve bronze, dok je najviše odličja osvojila Francuska (dva zlata, šest srebra i sedam bronzi).

(FOTO: ATA Sport)


tagovi

džudo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara