©MN Press
©MN Press

Buran derbi u Šumicama: Kojadinovićeva klasa nedovoljna Partizanu, crveno-beli iščupali bod

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.02.24. | 19:55

Super rukometna liga Srbije: Zvezda napravila iznenađenje, odigrala nerešeno protiv favorizovanog vicešampiona - 31:31 u odličnom meču pred punom dvoranom

Buran večiti derbi u Šumicama završen je remijem - 31:31 (15:16). Partizan može više da žali za drugim bodom. Imali su gosti 31:29 na dva minuta pre kraja, ali je Crvena zvezda preko pivotmena Dušana Andrejevića i desnog beka Miloša Bujišića iz penala, 20 sekundi pre kraja stigla do slađeg dela kolača. I pored ovog odličnog rezultata, klub iz Ljutice Bogdana nema šanse za plej-of i Evropu.

Imao je Parizan napad za pobedu. Veljko Popović je iz deveterca dobro šutirao, ali je golman Miloš Kovačević bio oprezan i sačuvao bod Zvezdi. Činilo se da će Uroš Kojadinović da bude čovek odluke u finišu. Posle vođstva Zvezde sa 27:25, serije domaćina od 3:0 i pogodaka Šljukića, Šmigića i Kolundžića, reprezentativac Srbije je preuzeo stvar u svoje ruke u poslednjih desetak minuta. Igrao je Subotičanin simultanku sa odbranom crveno-belih, pogađao s krila, beka, proigravao pivotmena Šaponjića, ali loš finiš tima Đorđa Ćirkovića.

Izabrane vesti

Posle isključenja Mladena Šotića zbog opstrukcije igre, Miloš Bujišić je iz sedmerca postigao poslednji gol na meču, 20 sekundi pre isteka 60. minuta. Na kraju možda i realan rezultat, odličan rukomet u punim Šumicama pred oko 1.000 gledalaca.

Zvezda je sjajno krenula. Na krilima Mihajla Šljukića i Miloša Bujišića, crveno-beli su poveli sa 10:6. Mirisalo je na iznenađenje u Šumicama, ali je Mladen Šotić sa tri gola probudio vicešampiona Srbije sredinom prvog dela meča. U finišu se raspucao Nikola Kovačević, i uz Uroša Kojadinovića i debitanta u crno-belom dresu, nekašnjeg reprezentativca Srbije, Nemanje Obradovića, tim Đorda Ćirkovića pravi seriju 9:3 i u finišu poluvremena dolazi do dva gola viška (15:13).

Prve minute u napadu imao je i kapiten gostiju Nikola Zečević koji se prošle nedelje vratio na teren posle sedam mesdci pauze zbog operacije ligamenta kolena. Direktan crveni karton u 30. minutu dobilo je desno krilo Partizana Nemanja Jović zbog oštrog starta nad levim bekom domaćina Mihajlom Šljukićem. To je poremetilo crno-bele, ostali su bez levorukih rukometaša, pa je u nastavku Kojadinović morao da igra krilo. U nastavku se igralo u serijama, Partizan je bio bliži pobedi, ali Zvezda se nije predavala i uspela odličnom igrom da iznenadi vicešampiona Srbije, odigra verovatno najbolji meč sezone. Crno-belima ostaje bitka za treće mesto sa pančevačkim Dinamom pre plej-ofa i borbe za titulu u maju.

Odličan kod domaćina bio je golman Miloš Kovačević sa 13 odbrana. Mhajlo Sljukić je pre crvenog kartona u finišu zbog tri isključenja bio raspoložen sa šest golova. Jedan manje delo je Miloša Bujišića, dok su Dušan Andrejević i Dušan Šmigić dali po četiri pogotka. Najefikasniji igrač meča bio je Uroš Kojadinović sa 10 pogodaka. Veljko Popović je postigao šest, Nikola Kovačević pet, dok su Nemanja Obradović i Mladen Šotić pogodii po četiri puta mrežu domaćina. Golman Luka Arsenić je zaustavio šest udaraca, od toga dva sedmerca.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Vojvodina – Ub 35:16 (20:8)

Subota

Dinamo Pančevo – Radnički Kragujevac 24:24 (11:12)

Jugović – Dubočica 34:34 (16:18)

Vranje – Proleter Zrenjanin 32:35 (13:15)

Nedelja

Crvena zvezda - Partizan 31:31 (15:16)

Utorak

18.00: Obilić – Metaloplastika




tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara