Đorđe Ćirković (©Starsport)
Đorđe Ćirković (©Starsport)

Ćirković: Videćete pravi Partizan sledeće godine

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 09:01

“Prošle nedelje smo postigli jedinstvo sa upravom. Imamo sedam, osam veoma kvalitetnih i talentovanih igrača, ali da ih ne bismo trošili, treba nam još petorica. Trofeji se odlučuju u maju, do tada je da radimo i da se povređeni oporave”, rekao je trener crno-belih rukometaša posle pobede u večitom derbiju

Prvi večiti derbi u Superligi Srbije očekivano je pripao Partizanu. Iako desetkovani povredama bekova, sa golobradim klincima na klupi, crno-beli nisu imali problema sa bledom Zvezdom. Na početku utakmicu nošeni hukom s tribina Banjice, tim Đorđa Ćirkovića je stvorio prednost od četiri, pet golova koje je sačuvao do kraja.

Fantastičan je bio reprezentativac Srbije Uroš Kojadinović koji je sa 12 golova bio nerešiva enigma za goste. Nosio je levoruki Subotičanin tim na svojim plećima. Imao je pomoć raspucanog Nemanje Peštića. Kapiten Mladen Šotić odlično se snašao na bekovskim pozicijama, dobar na golu je bio Dimitrije Jelić, dok je na crti uvek pouzdan bio Ivan Mićić. Minute je dobio i mladi 17-godišni srednji bek Filip Milošević koji se i upisao u listu strelaca u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Ponavlja se crno-belima situacija iz prošle sezone. Tanak roster, nosioci igre su prinuđeni da provedu na terenu svih 60 minuta. Prošle nedelje, posle poraza od Vojvodine (24:32), trener Ćirković je poručio da za nešto više, za borbu za trofeje, potrebna su pojačanja.

Posle derbija, trener crno-belih pojasnio je svoje reči iz Novog Sada.

Nije to bio nikakav vapaj. Mnogi su to tumačili kako su hteli, zlonamerno. Bio sam precizan. Kad imate šampionske ambicije, onda ustajete ujutru i dišete da to ostvarite. Imamo sedam, osam kvalitetnih, talentovanih igrača, ali da bismo ih sačuvali, da ih ne bismo trošili, potrebna su nam još petorica. Prošle nedelje smo postigli jedinstvo s upravom. Radićemo na tome. O trofejima se odlučuje u maju. To tada moramo da formiramo tim. Ako ove nosioce igre budemo trošili sada, nećemo uspeti da ostvarimo ciljeve”, rekao je Ćirković.

16.30: (1,75) Lemgo (8,00) Lajpcig (2,45)

Crno-beli su dobili ljutog rivala bez četvorice bekova, Nikole Zečević, Luke Barjaktarovića, Nikole Kovačevića i Veljka Popovića.

Kovačevića očekujemo u timu za 10 dana. Što se tiče Zečevića, nećemo da žurimo. Mogli bismo da ga imamo u aprilu, maju. To je proces uvođenje u ekipu igrača posle teške povrede. Popović će biti spreman sredinom novembra, dok na Barjaktarovića ne možemo da računamo do proleća. U maju, ako stignemo do plej-ofa, bićemo zanimljiv tim”.

Nekadašnji igrač Partizana, sada na kormilu kluba iz Humske, pohvalio je ambijent u hramu srpskog rukometa gde se okupilo blizu 1.500 gledalaca.

Energija koja je stigla sa tribina bila je velika pomoć za naš mladi tim. Zbog toga smo dobro otvorili meč, a uz podršku navijača, uz dosta muka, smo sačuvali tu prednost. Nema kod mene ni trunke nezadovoljstva posle ove utakmice. Možda da sam mogao da uvedem još četvoricu, petoricu igrača. I ja sam pored terena bio u ulozi navijača, više sam igračima pomogao energijom nego nekim taktičkim stvarima. Važna pobeda posle Novog Sada, da ne uđemo u negativnu seriju".

Evidentno je da od početka sezone šrkipi u defanzivi, da nedostaje igrač tipa Vuka Lazovića iz prošle sezone koji je držao odbranu u drugom delu šampionata.

Igrač koji je bio na nekoliko Evropskih i Svetskih prvenstava, koji je uostalom bio kod mene u timu 2014, 2015. godine, sigurno da nam nedostaje. Igrali smo derbi sa dva, tri igrača koji nikada nisu igrali odbranu. Na početku smo stvaranja tima, imamo volju. Videćete sledeće godine kako ćemo da izgledamo”, zaključio je Ćirković.

Partizan je prošle nedelje dobio pojačanje u stručnom štabu. Posle nekoliko godina u Kataru, u Humsku se vratio Mihailo Radosavljević, koji je bio trener golmana pre više od decenije kada je osvojena poslednja titula prvaka Srbije. Tada je na kormilu bio Aleksandar Brković. Mladi čuvari mreže crno-belih su se probudli. Dimtrije Jelić imao je 10 odbrana protiv bivšeg kluba.

Puno mi je srce, jer smo pokazali ogromnu želju da pobedimo. Ono što smo radili cele nedelje na treninzima uspeli smo da pokažemo u večitom derbiju. Hvala navijačima, lepo je igrati pred punim tribinama", istakao je Jelić.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------




tagovi

Đorđe ĆirkovićRK PartizanRukometna superligaRK Crvena zvezdaDimitrije Jelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara