Boris Dornjei iz Dinama (©sls.rs)
Boris Dornjei iz Dinama (©sls.rs)

Ćirović činio čuda na golu, Pančevci u nastavku slomili jalovu Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 19:36

Dinamo pobedio crveno-bele u Šumicama sa 26:21 (14:14)

Boljom igrom u drugom poluvremenu, zahvaljujući sjajnom golmanu Nikoli Ćiroviću, rukometaši Dinamo pobedii su Crvenu zvezdu u Šumicama sa 26:21 (14:14) u poslednjem meču trećeg kola rukometne Superlige Srbije.

Ne događa se često da čuvar mreže ima više od 50 odsto uspešnosti, a to je uspelo nekadašnjem kadetskom reprezentativcu Srbije koji se letos vratio u naš rukomet posle epizode u Vinkovcima. Činio je čuda mladi golman, u serijama branio udarce bekova domaćina.

Izabrane vesti

Meč je prelomljen sredinom drugog poluvremena, kada su Pančevci napravili seriju 5:0 i od 18:18 stiigli do 23:18. Ćirovićeva mreža nije se zatresla deset minuta, pa je poraz tima Antona Bukilića bio neminovan.

Raspucali su se u nastavku spoljni igrači Dinama, Veljko Čabrilo i Tunišanin Vael Trabelsi. Kod Zvezde, bekovi su podbaciili, pre svega iskusni Draško Nenadić i Miloš Bujišić. Nisu uspevali da probiju granitnu odbranu žuto-crnih na čelu sa Čelicom i Ćirovićem.

Raspoložena su bila krila Uroš Kolundžić i Viktor Matičič, ali nedovoljno da se dobije favorizovani tim iz Banata.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo sa šest pogodaka. Ilija Bogdanović, Vael Trabelsi i Marko Perović su po četiri puta zatresli mrežu Zvezde, a važne golove kada se lomilo, ukupno tri, dao je levi bek Stefan Ilić. Osim 15 odbrana Ćirovića, iskusni Nemanja Marjanović je zaustavo dva udarca, od toga sedmerac Matičiću u finišu.

Kod Zvezde, levo krilo Matičić je dalo sedam golova, od toga četiri sedmerca, dok se Uroš Kolundžić šest puta upisao u listu strelaca. Golman Miloš Kovačević je imao šest odbrana u drugom, a Nikola Radovanović četiri u prvom poluvremenu.

Pančevci su prošle sezone osvojili samo bod u duelima sa Zvezdom, a sada su konačno srušili lošu tradiciju u mečevima sa beogradskim crveno-belima koji su sa skromnim ambicijama ušli u novi šampionat i čini se ne mogu do plej-ofa.

Derbi trećeg kola Superlige gledao je sa tribina selektor Srbije Toni Đerona.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

Ub – Vranje 28:29 (14:17)

Subota

Proleter – Dubočica 20:33 (9:18)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 24:29 (14:15)

Metaloplastika – Jugović 34:18 (17:8)

Nedelja

Partizan – Obilić 39:33 (20:18)

Ponedeljak

Crvena zvezda – Dinamo Pančevo 21:26 (14:14)




tagovi

RK Crvena zvezdaRK Dinamo PančevoRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara