Nikola Ćirović (©RK Dinamo Pančevo)
Nikola Ćirović (©RK Dinamo Pančevo)

Ćirović čuva gol Pančevaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 10:08

Nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije stiže u Dinamo iz vinkovačke Spačve i činiće tandem čuvara mreže sa Nemanjom Marjanovićem

Pančevci sklapaju mozaik za narednu sezonu. Rukometaši Dinama imaju ambicije da ostanu u vrhu i da se bore za novi izalzak u međunarodna takmičenja. Prošle sezone su bili četvrti u Superligi, igrali finale Kupa Srbije sa Vojvodinom.

Posle odlaska iskusnog Obrada Ivezića, Dinamo je ostao sa samo jednim golmanom, Nemanjom Marjanovićem, a tim sa Tamiša angažovao je nekadašnjeg kadetskog i juniorskog reprezentativca Srbije Nikolu Ćirovića.

Izabrane vesti

Momak rođen 2000. godine u Užicu vraća se u srpski rukomet. Prethodnih godina branio je boje Spačve iz Vinkovaca. Čuvar mreže je zvanično četvti novajlija žuto-crnih. Pre Ćirovića, stigli su povratnici u Superligu - pivotmen Ilija Bogdanović, levi bekovi Stefan Ilić i Radovan Ostojić, dok se uskoro očekuje i ozvaničenje saradnje sa desnim bekom iz Tunisa Vaelom Trabelsijem.

Trener Dragan Marković imaće znatno promenjeni tim u odnosu na prošlu sezonu. Otišao je najbolji igrač u prethodne dve sezone Danilo Radović koji je pojačao nemačkog drugoligaša Minden. Desni bekovi Milan Golubović i Aleksa Milošević su otišli u Vojvodinu, odnosno Dubočicu, a grad na Tamišu napustili su i levi/srednji bek Aleksa Jaćimovski (Jugović), levo krilo Stefan Sunajko (Vojvodina), pivotmeni Uroš Pavlović (Metaloplastika) i Borislav Urta (Crvena zvezda).

Od prošlogodišnjih rukometaša ostali su golman Nemanja Marjanović, stub odbrana Duško Čelica, juniorski reprezentativac Veljko Čabrilo, krila Miloš Kostadinović, Boris Dernjei i Marko Perović, pa se od Pančevaca i ove sezone očekuje plasman u plej-of.

Dinamo će i naredne sezone da igra u EHF kupu. Prošle sezone je prošao tri kola i stigao do osmine finala gde je zaustavljen od češke Karvine. U prvom kolu Pančevci će narednog meseca odmeriti snage sa italijanskim Meranom, a ako prođu dalje naredni rival je holandski Volendam. Na startu Superlige Srbije, Pančevce čeka duel sa najjačim timom u ligi Vojvodinom na Slanoj bari.



tagovi

RK Dinamo PančevoRukometna superligaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara