Matijas Muše (©Reuters)
Matijas Muše (©Reuters)

Čudesni Feliks Klar i storuki Ernandez utišali Vesprem, mađarski obračun u plej-ofu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 20:50

EHF Liga šampiona: Švedski as i španski golman vodili Magdeburg do pobede u komšiluku – 30:28 i direktan plasman u četvrtfinale

Vesprem je slavio u Magdeburgu i Barseloni, ali je kod kuće poražen od velikih rivala u Grupi B, pa će morati u plej-of za plasman u četvrtfinale Lige šampiona, a rival četi Momira Ilića biće ljuti oponent PIK Seged, šestoplasirani iz Grupe A.

U direktnom dvoboju za plasman među osam najboljih timova u Evropi, lekcija tima Beneta Vigerta. Od starta meča je šampion Starog kontinenta vodio, domaćin je uspeo u 45. minutu da preokrene posle gola Egipćanina El Dere (22:21), ali gosti sa istoka Nemačke odgovorili su serijom 4:0 i na kraju rutinski slavili pred 6.000 ljudi u gradiću u bliizini jezera Balaton.

Izabrane vesti

Blistao je švedski bek Feliks Klar koji je odigrao simultanku sa odbranom mađarskog šampiona. Pogodio je devet puta iz 11 pokušaja, bio je nezaustavljiv u igri jedan na jedan. Sjajan na golu bio je Španac Sergej Ernandez koji je skinuo 16 udaraca domaćim rukometašima. U 50. minutu je odbranio sedmerac francuskom reprezentativcu Kentinu Maeu koji je možda i prelomio meč kod rezultata 24:22 za Magdeburg.

Menjao je Momir Ilić, ali osim pivotmena Ludovika Fabregasa i danskog čuvara mreže Majka Jensena, nije bilo raspoloženog pojedinca. Nedim Remili je držao u igri Vesprem u prvih 30 minuta, ali u nastavku nije uspeo nijednom da pogodi mrežu, pa je mađarski prvak završio grupnu fazu na trećem mestu, pa će u dvomeču sa PIK Segedom pokušati da izbori četvrtfinale.

Osim Klara i Ernandeza, u finišu se razigrao i Islanđanin Jonus Dadi Smarason sa četiri gola, koliko je dalo i levo krilo Matijasa Mušea, dok je pet pogodaka delo levorukog Islanđanina Omara Ingija Magnusona.

Kod domaćina, osim pomenutog Fabregasa, strelca devet pogodaka, pet je delo levog beke El Dere, dok je Jensen zaustavio 11 udaraca gostima. Srpski pivotmen Dragan Pešmalbek nije se upisao u listu strelaca u domaćem timu.

Celje je, poput Eurofarm Pelistera, završilo Ligu šampiona na nuli. U Zlatorogu tima Alema Toskića je poražen od danskog prvaka GOG Gudmea – 30:34 (15:15). Aron Mensing sa 10 i Emil Madsen sa devet golova su bili najbolji u pobedničkog timu, dok je na golu blistao Tobijas Tulin sa 19 odbrana. Šveđanin će naredne sezone da brani gol Segeda. U slovenačkom šampionu je Mitja Janc dao osam pogodaka. Mladi srpski srednji bek Vukašin Antonijević iz dva pokušaja nije uspeo da zatrese mrežu.

Poznato je da će u četvrtfinale da igraju Kil i Olborg iz Grupe A i Barselona i Magdeburg iz Grupe B, dok će preostale četiri ekipe iz oba grupe morati u plej-of. Igraće se krajem meseca dva meča, a bolje plasirane ekipe u grupnoj fazi igraće revanš pred svojim navijačima.

Visla je u Plocku pobedila Porto sa 29:28 i izborila dvomeč sa Pari Sen Žermenom.

PAROVI PLEJ-OFA

Vesprem - Pik Seged

Pari Sen Žermen - Visla Plock

Kjelce - GOG Gudme

Monpelje - Zagreb

LIGA ŠAMPIONA – 14. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA A

Kil – Zagreb 33:22 (17:15)

Kolstad – Eurofarm Pelister 34:27 (17:13)

Olborg – Kjelce 35:35 (18:18)

PSŽ – Seged 37:33 (15:14)

Četvrtak

GRUPA B

Celje - GOG Gudme 30:34 (15:15)

Vesprem - Magdeburg 28:30 (14:14)

Barselona - Monpelje 34:37 (19:18)

Visla Plock - Porto 29:28 (14:15)



tagovi

RK MagdeburgVespremEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara