(© OSS)
(© OSS)

Čudna odluka sudija, umesto da povedemo 2:0 psihološki smo pali

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 12:34

Utisci selektora Kolakovića i rekordera Podrščanina posle meča sa Francuskom

Cik-cak. U tom ritmu Srbija igra u Anahajmu. Poražena je od Argentine, savladala Kubu, dobro se držala protiv Francuske, ali je poklekla i otežala put ka završnom turniru odbojkaške Lige nacija.

Možda bi sve bilo drugačije da smo pri rezultatu 1:0 u setovima, u završnici drugog, dobili poen, koji je po oceni struke i igrača nezasluženo pripao Galskim petlovima. Bio je to uvod u preokret.

Izabrane vesti

„Sa Francuzima je uvek teško. Igrali smo baš dobro u prvom i većinu drugog seta. Psihološki smo pali posle sudijske odluke u drugom setu. U trećem smo zaostajali i uspeli da ih stignemo. Kao i na kraju četvrtog, došli su do izražaja njihovi kvaliteti. Ovo je možda naša najbolja partija, s obzirom na protivnika i na okolnosti. Vrlo značajna utakmica za nas, praktično za prolaz na finalni turnir. Mislim da smo se dobro „potukli“ sa njima“, precizirao je Igor Kolaković selektor Srbije posle treće utakmice trećeg turnira ovogodišnjeg izdanja Lige nacija (20:25, 25:23, 25:20, 28:26).

Meč će se pamtiti po porazu, ali i po rekordu. Oborio ga je Marko Podraščanin odigravši 332. meč za državni tim, čime je na listi odbojkaša za najviše utakmica nadmašio legendarnog Andriju Gerića.

Nisam zadovoljan, jer smo izgubili, ali sam izuzetno ponosan na rekord. Dolazim iz Srbije, zemlje sa velikom tradicijom u ovom sportu. Želeo bih zato da se zahvalim svima, veliki je ovo dan za mene“, emotivno je delovao član Trentina.

Smatra i Podraščanin da je naš tim oštećen kad se lomio rezultat u drugom setu.

Čudna sudijska odluka na 23:23 u drugom setu, po odbojkaškim pravilima je trebalo da bude naš poen. Bila je to jedna od boljih, ako ne i najbolja utakmica ove godine. S obzirom da je bila za prolaz na Finalni turnir, odigrali smo je na zavidnom nivou, protiv jedne od najboljih ekipa sveta. Trebalo bi da budemo ponosni na igre i da se okrenemo Bugarskoj, znamo da nam ta utakmica dosta donosi, kada je reč o rang listi“, dodao je Podrščanin.

Okršaj sa Bugarima je na programu večeras od 22.30.


tagovi

OdbojkaMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašeIgor KolakovićMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara