Slavlje Portugalaca (©Reuters)
Slavlje Portugalaca (©Reuters)

Danci rešavaju Skandinavku, Portugalci na krilima braće Kosta pišu istoriju

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 11:53

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Nemačkoj: Večeras bismo mogli da dobijemo prva dva polufinalista

Austrija, Portugalija i Mađarska su prijatana iznenađenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a večeras oko 22 čas mogli bismo da dobijemo prva dva polufinalista šampionata. Danska je sila, najbolja reprezentacija današnjice i čini se da će teško neko Mikela Hansena i drugove da spreči da posle 12 godina i Beograda stignu na kontinentalni tron posle ti vezane svetske titule.

Tim Nikolaja Jakobsena ima prvu meč loptu večeras (20.30) u Hamburgu. Dočekuje komšije Norvežane, koje samo trijumf ostavlja u igri za polufinale. Kvalitet je nesumnjivo na strani Danaca.

Izabrane vesti

Na ovom šampionatu briljira desni bek Matijas Gidsel, trenutno verovatno najbolji rukometaš sveta i glavni kandidat da posle MVP krune na SP prošle godine dobije i laskavu nagradu i na EP. Čuvar mreže Barselone Emil Nilsen brani sjajno u Nemačkoj, zasenio je legendarnog Niklasa Landina Jakobsena. Hansen je pet onaj stari, Simon Pitlik tempirana bomba, pa je sve u rukama lidera Grupe 2.

20.30: (7,75) Norveška (13,0) Danska (1,12)

Sander Sagosen i drugovi su poraženi od Slovenije i Portugalije. Vikingi i na ovom šampionatu nisu opravdali očekivanja. Već četiri godine ne mogu do podijuma iako na papiru imaju fantastičnu ekipu.

Ako Danska očekivano osvoji nova dva boda i zakuca prvo mesto u grupi i polufinale, meč dva i po sata ranije, Švedska – Portugalija (18.00) biče kao četvrtfinalni duel, odnosno pobednik će da izbori mesto među četiri najbolje selekcije i nastaviti borbu za medalju.

18.00: (1,22) Švedska (11,0) Portugalija (5,20)

Branilac evropske krune je favorit, ali Portugalci blistaju na ovom šampionatu, posebno braća Kosta iz lisabonaskog Sportinga. U prvom planu u Nemačkoj je stariji, levi bek Martim Kosta, a tu je i njegov tri godine mlađi brat koji ima samo 18 godina, Fransisko Kiko Kosta. Oni su lideri nove selekcije uz golmana Kapdevila i pivotmena Barselone Luiša Fradea.

Švedska igra verovatno najbolju odbranu na svetu, dok u napadu je lider Jim Gotfridson, odlični su na ovom šampionatu i desni bek Albin Lagergren i levo krilo Hampus Vane, pa je prednost na strani tima norveškog stručnjaka Glena Solberga. Pre dva dana je malo falilo da uzme bod Danskoj, ali minimalan poraz, posle poništenog gola pivotmena Bergeruda – 27:28.

15.30: (1,75) Slovenija (8,00) Holandija (2,45)

Slovenija je obećavala, ali dva vezana poraza od Švedske i Portugalije su je udaljili od borbe za prva dva mesta, ali nada tinja, pa će tim Uroša Zormana probati pobedom nad Holandijom (15.30) da se bori makar za treće mesto u grupi i na kraju da igra za plasman na petu poziciju što bi bio maksimum za Slovence.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA – 4. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

GRUPA 2

15.30: (1,75) Slovenija (8,00) Holandija (2,45)

18.00: (1,22) Švedska (11,0) Portugalija (5,20)

20.30: (7,75) Norveška (13,0) Danska (1,12)

***kvote su podložne promenama

Ponedeljak

GRUPA 1

15.30: Hrvatska - Island

18.00: Francuska – Austrija

20.30: Nemačka - Mađarska



tagovi

EHF EURO 2024Rukometni EURO 2024ep u rukometuRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara