Danilo Radović (©Starsport)
Danilo Radović (©Starsport)

Danilo Radović potpisao za Minden

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 17:53

Najbolji rukometaš Dinama iz Pančeva u prethodne dve sezone naredne dve godine član nemačkog drugoligaša koji želi ekspresan povratak u Bundesligu

Ono što je Mozzart Sport najavio prošle nedelje, dobilo je potvrdu – Danilo Radović je novi igrač nemačkog Mindena, tima koji je ispao prošle sezone iz Bundeslige, ali želi ekspresan povratak u elitu.

Nemački tim je na zvaničnom sajtu predstavio potencijalnog srpskog reprezentativca koji je bio u sastavu Orlova prošle godine na Evropskom prvenstvu u Segedinu. Ugovor je potpisan na dve godine.

Izabrane vesti

Osećam se veoma počašćenim što sam deo GVD Mindena. Moj novi klub ima dugu tradiciju i kada su me pitali da li želim da promenim sredinu, nisam morao dugo da razmišljam. Zaista se radujem početku sezone i jedva čekam da obučem zeleno-beli dres. Daću sve od sebe za klub i navijače“, rekao je doskorašnji srednji/levi bek Dinama.

Za Minden je pet godina (2017-2022) igrao Miljan Pušica, sadašnji stub odbrane srpskog šampiona Vojvodine. Radović je imao ugovor sa Pančevcima do juna naredne godine, ali uz otkupnu klauzulu dobio je raskid saradnje i mogao je danas da parafira s novim klubom.

Radovića nije bilo u finišu prošle sezone u crno-žutom dresu. Već na startu prvog meča polufinala plej-ofa ARKUS Superlige se povredio u duelu sa Vojvodinom u Novom Sadu. Nije ga bilo u naredna tri meča doigravanja sa Novosađanima i Metaloplastikom, ali ni u finalnom duelima sa Lalala u Kupu Srbije.

Rođen je 2000. godine. Sa Pančevcima je prošle sezone osvojio četvrto mesto u šampionatu Srbije i stigao do osmine finala EHF kupa, što je najveći uspeh u istoriji kluba iz grada na Tamišu. Pre Dinama branio je boje hrvatske Spačve iz Vinkovaca.

Danilo nam donosi ofanzivnu moć, ali i defanzivnu snagu. Radujem se njegovim prednostima, ali i verujemo da on može da se razvija kao mlad igrač u Mindenu“, rekao je generalni direktor kluba Nils Torbrige.

Na klupi Mindena sedeće Islanđanin Adelstejn Ejlofson.

Danilo je igrač velikog timskog duga i ogromnog potencijala. Njegova snaga je igra jedan na jedan i snažan šut. On je kompletan igrač koji će dobro da se uklopi u naš sistem“, rekao je novi kormilar Mindena.

Dinamo je ovog leta ostao bez velikog broja igrača. U Vojvodini su otišli levo krilo Stefan Sunajko i desni bek Milan Golubović, pivotmen Uroš Pavlović je pojačao Metaloplastiku, desni bek Aleksa Milošević leskovačku Dubočicu, a mladi levi bek Aleksa Jaćimovski je otišao u Jugović iz Kaća. Pančevce je napustio i nekadašnji reprezentativac Srbije, golman Obrad Ivezić, dok je karijeru završio Ivan Distol.

U utorak je predstavljeno i prvo pojačanje Pančevaca, iskusni pivotmen Ilija Bogdanović koji dolazi iz slovenačke Ribnice, a pre toga je branio boje kragujevačkog Radničkog. Tim iz Banata će predstavljati Srbiju u EHF kupu, a počinje trećerangirano evropsko takmičenje od prvog kola, a biće u povlašćenom položaju na žrebu narednog ponedeljka u Beču.



tagovi

Danilo RadovićRK Dinamo PančevoARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara