Ivan Mićić u prvom duelu ove sezone sa Novosađanima na Slanoj bari (©ARKUS liga)
Ivan Mićić u prvom duelu ove sezone sa Novosađanima na Slanoj bari (©ARKUS liga)

Derbi na Banjici: Mogu li crno-beli da sruše strašnu Vošu?

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.04.23. | 09:56

Arkus Superliga Srbije: Po mnogima dve najbolje ekipe danas (18.00) će odmeriti snage u meču koji mnogo više znači Beograđanima. Klub iz Humske bez pobede protiv Novosađana šest i po godina

Četiri kola su ostala do kraja ligaškog dela sezone. Vojvodinu i Partizan gledaćemo i narednog meseca u borbi za titulu u plej-ofu. Po mnogima, jedini tim koji može da parira novosadskim crveno-belima je četa Darija Krželja. Derbi 22. kola Arkus lige Srbije, ali i najzanimljiviji meč ove godine, igra se danas (18.00) na Banjici.

Posle iznenađujućeg poraza Metaloplastike od Dubočice u Šapcu (26:27), jasno je da će tim Borisa Rojevića da završi na prvom mestu pred plej-of i da ima prednost domaćeg terena u borbi za titulu (polufinale i finale se igra na dve dobijene). Voša igra fantastično ove godine, kockice su se složile. Prioritet Lalama ovog meseca je dvomeč polufinala EHF kupa sa švedskim Alingsasom i napad na evropski trofej. Već sada su crveno-beli ostvarili najveći uspeh u istoriji, ali mogu do pehara, prvog za Srbiju na međunarodnoj sceni posle 22 godine i slavlja Jugovića u Čelendž kupu.

Izabrane vesti

Eliminacijom norveškog Arendala i posebno slovenačkog Gorenja, Voša je pokazala da raste, da nije više samo dominantan tim u Srbiji nego da ima ambiciju da igra važnu ulogu i na međunarodnoj sceni. Belorus Baris Puhovski je lider tima, Mohamed Aziz Aidi se pokazao kao veliko pojačanje, Milan Milić je sve bolji, krila Miloš Grozdanić, Darko Milenković i Marko Vasić su tokom cele sezone efikasna, golmani Fran Lučin i Luka Arsenić su se probudili, pivotmeni, spoj mladosti i iskustva, Luka Rogan i Živan Pešić su standarndo dobri, odbranu drže dvojica Miljana, Vukovljak i Pušica, pa su Novosađani u top formi u ovom trenutku.

Lale očekuju paklen tempo ovog meseca, igranje na četiri fronta. Osim prvenstva, tu su i Kup Srbije, EHF kup i SEHA liga i dvomeč plej-ofa sa Vardarom.

Očekuje nas najteža utakmica u prvenstvu. Partizan je sjajan tim, dodatno se pojačao protekle zime. Igra odlično u oba pravca. Dobio je ove sezone kod kuće i Vardar i Tatran u SEHA ligi. Imaće sigurno veliki motiv protiv nas. S druge strane, mi smo u jako napornoj seriji utakmica. Mnogo smo se istrošili u Evropi gde smo ponosni na plasman u polufinale EHF Kupa. Videćemo i na koje sve igrače ćemo moći da računamo za derbi, a to se neće znati do pred samu utakmicu“, rekao je trener Boris Rojević koji nikada nije izgubio od crno-belih za pet godina na kormilu tima sa Slana bare.

18.00: (4,40) Partizan (9,00) Vojvodina (1,30)

Četiri boda više u odnosu na Metaloplstiku kapital su kojima devetostrukom uzastopnom šampionu garantuje prvo mesto, čak i u slučaju poraza. S druge strane, Partizan je opet u igri za drugu poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Zna se da četa Darija Krželja mnogo bolje igra kada ima „huk s tribina“. Očekuje se velika podrška Grobara na Banjici. Kada je bila puna dvorana, kao prošlog meseca protiv Vardara, crno-beli su odigrali najbolji meč sezone.

Ima ovog proleća Krželj dužu klubu u u odnosu na početak sezone. Mladen Šotić na levom krilu, Nemanja Milovanović na levom beku i Vuk Lazović na poziciji pivotmena, ali pre svega u odbrani, znatno su pojačali tim koji je imao malu krizu posle poraza od Zvezde u Šumicama, ali pobeda protiv Tatrana u finišu meča SEHA lige mogo bi da da krila crno-belima.

Stefan Petrić je u najboljoj formi od rukometaša Partzana. Sjajan je bi prošle nedelje protiv Tatrana, a perjanice tima su i i kapiten Nikola Zečević i desni bek Uroš Kojadinović. Ivan Mićić je pouzdan na crti, Šotić najbolje krilo tima, dok bi prevagu mogao da odnese najbolji golman domaćeg šampionata Andrej Trnavac. Sa 20 odbrana je blistao protiv Vardara, nešto slabiji je bio protiv Tatrana, ali njega inspirišu velike utakmice. Bez dvocifrenog broja odbrana, teško će crno-beli moći da zaustave moćnu Vojvodinu.

Samo je Dinamo iz Pančeva u prvom delu sezone uspeo da pobedi Novosađane. Motiv za crno-bele je što šest i po godina nije dobio Lale, još od 21. septembra 2016. Vojvodina je u seriji od 12 pobeda protiv kluba iz Humske. Prošle sezone na Banjici, Novosađani su pobedili sa 25:23, dok je na Slanoj bari protekle jeseni bilo 33:28 iako se Partizan dobro držao većim delom meča.

Prenos derbija Superlige Srbije možete na gledate na youtube.com kanalu Arkus lige.

SUPERLIGA SRBIJE - 22. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Topličanin 26:20 (12:11)

Subota

Radnički Kragujevac - Dinamo Pančevo 29:34 (18:17)

Metaloplastika - Dubočica 26:27 (13:14)

Jugović - Obilić 31:27 (15:14)

Rudar Kostolac - Kikinda 26:31 (12:16)

Šamot - Proleter 23:21 (13:12)

Nedelja

18.00: (4,40) Partizan (9,00) Vojvodina (1,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PartizanRK VojvodinaARKUS ligaRukometna superligaBoris RojevićDario Krželj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara