Vukašin Vorkapić i Vojislav Brajović (©srl.rs)
Vukašin Vorkapić i Vojislav Brajović (©srl.rs)

Derbi prvenstva u Novom Sadu: Mogu li Šapčani da iznenade šampiona?

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.10.23. | 10:49

Superliga Srbije: Vojvodina i Metaloplastika, dve ekipa sa maksimalnim učinkom posle pet kola, večeras (20.00, Arena Sport 2) na Slanoj bari. Domaćin zove navijače. Ko dođe, dobija i ulaznicu za meč sa Silkeborgom u Ligi Evrope (24. oktobra)

Na papiru dve najjače ekipa u rukometnoj Superligi Srbije Vojvodina i Metaloplastika, jedine sa maksimalnim učinkom, večeras (20.00, Arena sport 2) odmeriće snage u derbiju šestog kola, ali i celog prvenstva. Novosađani su desetostruki uzastopni šampioni i ove sezone imaju najjači tim, pa ne mogu da pobegnu od uloge favorita u svakom meču u domaćim okvirima.

Četa Borisa Rojevića imala je idealan raspored na startu sezone, dobila je dva derbija na svom terenu protiv Dinama iz Pančeva i Partizana, slavila je i protiv Crvene zvezde pred svojim navijačima i Radničkog i Uba u gostima, a pravi ispit i generalna proba pred naredni utorak i gostovanje Alkaloidu u Skoplju u prvom meču Lige Evrope je duel sa Šapčanina, koji su pre početka sezone na papiru bili „broj 2“.

Izabrane vesti

I tim Vladana Matića je imao lak raspored u prvih pet kola. Nije bilo rivala iz gornjeg dela tabele, osim Dubočice, pa će i za prošle sezone trećeplasirani tim u Srbiji biti prava provera da se vidi gde se trenutno nalazi. Gosti igraju efikasno, na krilima odličnih bekova Vojislav Brajovića, Milana Dakića i Milana Jovanovića, sjajnog desnog krila Mateje Dodića, dok je sve bolje i letošnje pojačanje iz Dinama, pivotmen Uroš Pavlović. Konačno je pre desetak dana zaigrao i srednji bek, novajlija iz Izviđača Domagoj Alilović, koji se oporavio od teške povrede zbog koje je propustio veći deo prošle sezone.

Trener Vojvodine Boris Rojević nezadovoljan je igrama na početku sezone. Ne blistaju Lale na startu Superlige kao što su sve iznenadili pobedama nad učesnicima Lige šampiona u pripremnom periodu, Celjem, Zagrebom, Monpeljeom i Eurofarm Pelisterom. Brojne povrede bekova su poremetile tim. Ipak, duža klupa u odnosu na rivale u domaćem prvenstvu su zasad prevaga, da nijedan tim nije uspeo da dođe ni blizu pobede nad Novosađanima.

20.00: (1,17) Vojvodina (12,0) Metaloplastika (6,25)

Prepoznatljiva granitna odbrana koja svede rivale na manje od 25 golova, zaštitni je znak Voše i u novom šampionatu. Škripi na bekovskim pozicijama. Najbolji igrač Boris Puhovski nije u prošlosezonskoj formi, ostali bekovi ne igraju dobro u kontinuitetu. Tek se očekuje da pravu Vošu vidimo u Ligi Evrope koja kreće za šest dana.

Ovo je derbi prvenstva. Nama dolazi pred početak Lige Evrope. Imamo dobar start sezone i želimo da nastavimo sa pobedama, ali neće biti lako jer Metaloplastika ima sjajan tim. Raduje nas što nam se povređeni igrači vraćaju u formu. Možda fali još nedelja ili dve, ali često ne možete birati trenutak kada će se igrati derbi. Važno je da moji igrači nametnu ritam, da se igra 60 minuta u oba pravca, da budu koncentrisani, a pozivam navijače da podrže ovaj tim, jer nam je ta podrška jako važna“, rekao je Rojević.

Voša poziva navijače da dođu na Slanu baru. Ulaz je slobodan. Ko bude prisustvovao utakmici sa Šapčanima, dobiće i ulaznicu za meč drugog kola Lige Evrope 24. oktobra, kada u „srpsku Atinu“ dolazi danski Silkeborg sa Rasmusom Laugeom, jednim od najboljih rukometaša današnjice.

19.30: (1,02) Dinamo Pančevo (23,0) Jugović (19,0)

Najefikasniji igrač Novosađana na startu sezone je reprezentativac Srbije, veliko letnje pojačanje iz francuskog Ivrija, Vukašin Vorkapić. Pre odlaska u inostranstvo vihorno desno krilo je branilo boje Šapčana. Sada će prvi put igrati protiv bivšeg kluba.

"U Metaloplastici sam proveo pet prelepih godina i zaista sam uživao u tom periodu. Mnogo sam naučio o rukometu, stekao prijatelje i upoznao se sa legendama našeg sporta. Šabac je grad rukometa i to dokazuje iz sezone u sezonu. Odlično je Metaloplastika krenula u prvenstvu i ovo će stvarno da bude sjajan duel. Fokusirani smo na našu igru i verujem da možemo do pobede. Imamo problema sa povredama, ali zanemarićemo to i sa raspoloživim snagama pokušaćemo da ostanemo sami na vrhu tabele. Verujem da će naši navijači doći i pomoći nam da pobedimo“, istakao je Vorkapić.

Trener Šapčana Vladan Matić prepušta ulogu favorita domaćinu.

Svi znamo ko je Vojvodina u srpskom rukometu u poslednjoj deceniji. Ona je veliki favorit, ali pokušaćemo da pariramo, da igramo lep rukomet“, rekao je Matić koji je drugu sezonu na klupi kluba iz rodnog grada.

Osm Arene Sport 2, derbi šampionata Srbije možete da gledate i na youtube.com kanalu SRL-a.


SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Sreda

19.30: (1,02) Dinamo Pančevo (23,0) Jugović (19,0)

20.00: (1,17) Vojvodina (12,0) Metaloplastika (6,25)

Petak

17.00: Crvena zvezda – Ub

Subota

19.00: Obilić – Proleter

19.00: Vranje – Dubočica

Sreda (18. oktobar)

19.00: Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaRukometna superligaBoris RojevićVladan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara