Slobodan Boškan i Bojan Janić (©MN Press)
Slobodan Boškan i Bojan Janić (©MN Press)

Derbi u Novom Sadu: Boškan VS Janić - Vojvodina u naletu, Partizan svežiji posle pauze

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.12.22. | 09:15

Utakmica 10. kola Superlige zakazana je za 17.30 u Spensu

Prvi trofej u sezoni baš u Novom Sadu uzeo je Partizan. Vojvodina danas ima priliku bar donekle da se revanšira velikom rivalu za taj poraz. Ekipe koje vode nekadašnji reprezentativci Slobodan Boškan i Bojan Janić sastaće se u derbiju 10. kola Superlige u dvorani Spens od 17.30.

Lale su uhvatile pravi zalet i ovaj meč dočekuju sa većim šansama za trijumf. Prethodnog vikenda su aktuelni šampioni slavili u gradskom derbiju protiv Novog Sada, pre toga su izborili prvu evropsku pobedu u sezoni, a već dugo odlično guraju u domaćem prvenstvu. Vezali su u Superligi sedam pobeda u nizu i drže vodeću poziciju sa skorom 8-1.

Izabrane vesti

Partizan je sjajno otvorio sezonu - osvajanjem trofeja u Superkupu posle trijumfa protiv Vojvodine. Ali, u nastavku su crno-beli imali velikih problema sa povredama, pa je treneru Bojanu Janiću bilo prilično teško da skocka tim. Vremenom se stanje popravljalo, tako da se očekuje da uskoro Milija Mrdak i drugari pokažu sve ono što se od njih očekivalo kad su se skupili...

Poslednju utakmicu su odigrali na visokom nivou, slavili su maksimalnim rezultatom protiv Radničkog 29. novembra, a onda su dobili neplaniranu pauzu... Trebalo je da se sastanu sa Spartakom, ali zbog zdravstvenih problema u ekipi iz Subotice, taj meč je odložen. Koliko je Janićevoj četi prijalo iskakanje iz takmičarskog ritma, videće se večeras. S obzirom na to da su dobili više vremena za trening, kao i za oporavak povređenih, sigurno će svežina biti jedan od njihovih aduta.

Duel Vojvodina - Partizan otvara 10. kolo Superlige danas od 17.30, a pola sata kasnije na Banjici bitku započinju Crvena zvezda i Novi Sad. Od 19 časova sastaju se Ribnica - Spartak Ljig i Spartak Subotica - Karađorđe.

Dve utakmice su na programu u subotu. U 17 časova će Staroj Pazovi startovati obračun Jedinstva i Takova, a od 19 časova na teren izlaze Mladi radnik i Radnički u Požarevcu.

SUPERLIGA SRBIJE U ODBOJCI - 10. KOLO

ODBOJKAŠI

Petak

17.30: Vojvodina - Partizan

18.00: Crvena zvezda - Novi Sad

19.00: Ribnica - Spartak Ljig

19.00: Spartak Subotica - Karađorđe

Subota

17.00: Jedinstvo Stara Pazova - Takovo

19.00: Mladi radnik - Radnički

ODBOJKAŠICE

Subota

17.00: Partizan - Spartak Subotica

19.00: As Batajnica - Železničar

19.30: Inđija - Srem

19.30: Omladinac - Jedinstvo Stara Pazova

20.00: Novi Sad - Ub

Nedelja

18.00: TENT - Crvena zvezda



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK PartizanOK VojvodinaOK Crvena ZvezdaŽOK Crvena zvezdaŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara