Paola Egonu (©MN Press)
Paola Egonu (©MN Press)

Egonu: Oduvek sam želela da me trenira Đovani Gvideti

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 16:41

"Kad pogledam unazad, mogu da budem zahvalna zbog tog putovanja", rekla je Paola

Prvo mesto na tabeli u prvenstvu Italije drži Koneljano, ali Paola Egonu je svakako vodeća zvezda lige. Posle 18 odigranih kola snažna Italijanka koja od ove sezone nosi dres Vero Volej Milana najbolji je poenter šampionata - 379, treća je na listi kad je broj as servisa u pitanju - 27, a ujedno sedmi bloker - 40.

Sve ove brojke su uticale da bude proglašena za MVP meseca decembra. Tim povodom je dala intervju za zvaničan sajt lige, u kom se osvrnula i na iskustvo iz Turske.

Izabrane vesti

"Kada sam odlučila da potpišem za Vakif, uradila sam to je sam želela da izađem iz kone komfora", rekla je Egonu. "Bilo mi je dobro u Koneljanu, u poslednjih nekoliko godina smo osvojili sve i zaista sam našla drugu porodicu. Ali, da bih napredovala i kao ličnost i kao sportista, shvatila sam da moram više da se kockam, da uradim nešto rizičnije i neprijatnije. Oduvek sam želela da me trenira Đovani Gvideti i obećala sam mu da ćemo se jednog dana naći sa iste strane mreže. I tako je i bilo".

Iako je sa novim klubom prošle sezone uzela Ligu šampiona, delovalo je tokom cele takmičarske godine da Paoli nije baš sve leglo kako je želela.

"Za stvorenje sa navikama kao što sam ja, bilo je zaista teško preokrenuti čitavu svoju rutinu, naučiti nove navike, prihvatiti drugu tradiciju, otkriti nove sportske kulture... Ali, gledajući sad unazad, mogu samo da budem zahvalna zbog tog putovanja koje sam doživela. Stekla sam mnogo prijatelja, bilo je osmeha, lepih uspomena, važnih pobeda, naravno i teških trenutaka koje su zajedno preživljavali. Dizali smo se kao pravi tim, pa smo na kraju sezonu završili osvajanjem Lige šampiona u Torinu".

Upitana je Paola da uporedi Đovanija Gvidetija sa sadašnjim trenerom Markom Gasparijem.

"To su dva različita trenera, svaki ima svoju filozofiju. Nisam kompetentna da im sudim, moj posao je kada sam na terenu samo da pokušam da ispunim njihove zahteve. Srećna sam što sam radila sa Đovanijem, kao što sam sada srećna što radim sa Markom, jer verujem da od svakog imam nešto da naučim".

Ne voli Egonu ni u kakvoj priči da stavlja sebe u prvi plan...

"Ne volim o sebi da pričam u prvom licu, jer je odbojka timski sport. Često je na utakmicama fokus na onome ko postiže poslednji poen, a ne gleda se ko je uradio onaj prljavi posao, ko se ćrtvovao u drugoj liniji ili ko je blokirao. Individualna statistika predstavlja samo brojke, a bitno je da li je moj doprinos ili doprinos mojih saigračica pomogao da pobedimo. Kao tim znam da još možemo da rastemo i učinićemo sve da to dokažemo na terenu", podvukla je Paola Egonu.


tagovi

Paola EgonuvakifbankImoko KoneljanoŽOK Vero Volej Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara