Eloim Prandi (©Reuters)
Eloim Prandi (©Reuters)

EHF ostao slep na dokaze: Švedska odbijena

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 12:20

“Gledanje VAR-a je pravo, a ne obaveza sudija”, obrazložili su odluku u Evropskoj kući rukometa

Disciplinska komisija Evropske kuće rukometa (EHF) odbila je žalbu Šveđana na gol Eloima Prandija u polufinalnom duelu sa Francuskom na Evropskom prvenstvu u Kelnu.

Protest je podnet zbog nekorišćenja video pregleda (VAR) za proveru gola levog beka Galskih petlova za izjednačenje iz deveterca posle isteka 60. minuta.

Izabrane vesti

Posle pažljive procene situacije, utvrđeno je da je pravo sudija da li će da gledaju VAR tehnologiju i da to nije obaveza. VAR se koristi samo kada sudije imaju ozbiljne sumnje u donošenje ispravne odluke ili kada nisu u stanju da pravilno sagledaju situaciju. Odluka je samo na sudijama ili delegatima da li će koristiti VAR”, saopštili su iz EHF-a i dodali:

Odluka da se ne koristi VAR spada u delokrug EHF pravnih propisa kao i EHF EURO propisa i smatraće se činjeničnim i stoga konačna odluka ne podleže nikakvom prigovoru. Protest se stoga odbija kao neprihvatljiv”.

Žalba se može podneti večeras do 20.00 časova.

Nedelja, 17.45: (2,95) Francuska (8,50) Danska (1,55)

Na snimu spornog gola Prandija sa 11 metara, vidi se da je levi bek Pari Sen Žermena pomerao stajnu nogu, ali su makedonske sudije Načevski i Nikolov, inače najbolje na svetu, podigle ruku da je sve regularno. Otišlo se u desetominutne produžetke u kojima je Francuska lako pobedila Šveđane sa 34:30 i izborila finale EP gde će u nedelju da odmeri snaga sa Danskom u reprizi finala Svetskog prvenstva iz Stokholma 2023.



tagovi

EHF EURO 2024EHFRukometni EURO 2024ep u rukometuRukometna reprezentacija ŠvedskeRukometna reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara