Eintracht Spandau doneo Nemačkoj novu EMEA Masters titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.24. | 05:14

Prvak Nemačke u LoL-u Eintracht Spandau je savladao turski Besiktas Esports 3-1 u finalu 2024 prolećnog EMEA Mastersa i doneo veliku radost navijačima Prime Lige

Po prvi put od 2019. godine Nemačka je na EU/EMEA Masters tronu, od kako je BIG u letnjoj sezoni došao do titule. Pobeda ekipe Eintracht Spandau je još impresivnija kada se uzme u obzir da im je malo falilo da uopšte ni ne dođu do plejofa u Prime Ligi, a tamo su redom savladali Unicorns of Love, AF willhaben, NNO i SK Gaming Prime čime su postali novi šampioni Nemačke.

NA EMEA Masters nisu došli kao jedan od favorita, što je uloga koja u prethodnom periodu mahom odlazi francuskim i turskim timovima, ali su na kraju pokazali da su trenutno zaista najjači tim iz regionalnih liga.

Izabrane vesti

Grupnu fazu su prošli sa skorom 5-1 zauzevši prvo mesto u D grupi, a već u četvrtfinalu ih je čekao veliki izazov u vidu arapskog tima Nigma Galaxy. Protiv njih su upisali prvu od tri 3-1 pobede u plejofu, a potom su nadigrali i Geekay Esports.

U finalu ih je dočekao Besiktas, slavno ime turskog sporta koji je trenutno i vicešampion Turske u LoL-u. Besiktas je do finala došao savladavši akademiju LEC ekipe BDS nakon velikog preokreta, i očekivalo se da će ozbiljno namučiti ES.

Tim predvođenim bivšim LEC veteranom Tristanom "PowerOfEvil" Schrage jeste prepustio jedan gejm, ali su u preostala tri došli do ubedljivih pobeda za 26, 28 i 26 minuta.

Nikolay "Zanzarah" Akatov je ovom pobedom ušao u istoriju kao prvi igrač koji je osvojio takmičenje sa dva različita tima, a u pobedama svog tima je bio jedan od ključnih igrača.

Eintracht Spandau je ovom pobedom na zaista sjajan način krunisao sjajan početak godine u kojoj okupljaju sve veći broj navijača, i čini se kao da su pred nemačkom Prime Ligom odlični dani u kojima će popularnost ovog takmičenja nastaviti da raste.



tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara