Toni Đerona (©MN Press)
Toni Đerona (©MN Press)

Đerona pred Hrvatsku: Pobednik dobija sve, ovo je finale za nas

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.01.22. | 08:22

Španski stručnjak najavio da će Vanja Ilić i Danilo Radović biti u konkurenciji za tim. Hvali rivala, ali veruje u svoje rukometaše

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Uvek smireno, samouvereno deluje selektor Srbije Toni Đerona. Ne sumnjamo da je tokom jučerašnjeg dana vrteo sa igračima video snimke, ukazivao na detalje. Treba iskoristiti svaku šansu, napasti rivala tamo gde je najslabiji. Rukometaši Srbije su ostvarii očekivani trijumf na premijeri protiv Ukrajine, ali se to brzo zaboravlja.

Izabrane vesti

Sada sledi mnogo teži meč. Ne kaže se džabe da je ranjeni lav najopasniji. Sateran je naš rival u ćošak, ovo mu je meč biti ili ne biti, poraz znači kraj šampionata za vicešampiona Evrope pre dve godine.

Španski stručnjak dotakao se meča sa Ukrajinom. Ponovio je značaj dva boda u situaciji kada je korona virus pretio da poremeti redove Srbije.

"Kao što sam pričao mnogo puta, ovo su ludi dani. Uzeli smo dva boda, nije bilo povreda, sve je to dobro za nas. Bilo je veoma važno da prvenstvo počnemo pobedom. Imali smo 24 sata da pripremimo utakmicu protiv Hrvatske”, rekao je Đerona.

U konkurenciji za tim biće i Vanja Ilić i Danilo Radović.

To je važno, posebno za levo krilo, da Šotić više ne bude usamljen na toj poziciji. Odigrao je veoma dobro u meču protiv Ukrajine. Danilo je, takođe, koristan za tim. Odlično je što su se priključili”.

20.30: (1,60) Hrvatska (8,00) Srbija (2,85)

Kauboji su na premijeri poraženi od Francuske (22:27). Đerona je video dobre strane protivnika. Nisu Hrvati bili inferiorni koliko rezultat govori. Disali su do samo kraja olimpijskom šampionu za vrat.

"Hrvatska uvek ima dobre igrače. U meču sa Francuskom je bila blizu sve vreme. Imala je u jednom momentu samo tri igrača na terenu kada se lomilo. U takvoj situaciji teško je igrati protiv takve ekipe kao što je Francuska. Borili su se, igrali sa strašću. Očekujem dobru, tešku utakmicu, fer-plej na terenu. Ovo je finale za nas, kao i za njih, nije obična utakmica. Pobednik dobija mnogo, ide u narednu rundu”, zaključio je Đerona.

Pod komandom trenerskog đaka čuvene Barselone, nekadašnjeg selektora Tunisa, Srbija nema poraz. Za godinu i po na kormilu naše selekcije sakupio je sedam pobeda i remi protiv Francuske u Kreteju. Od duela sa Hrvatskom na EP 2020. godine u Gracu traje nepobedivost Orlova. Neka tako ostane i posle večerašnjeg balkanskog klasika.

Reprezentativac Srbije, Đorđe Đekić, koji je po dolasku sa ekipom u Segedin na Evropsko prvenstvo na inicijalnom PCR testiranju dobio pozitivan rezultat na korona virus, bio je u obaveznom karantinu prethodnih dana u hotelu u Segedinu sa dobrim opštim stanjem i bez simptoma bolesti. Vratio se u Beograd, gde će biti podvrgnut obaveznim lekarskim pregledima.




tagovi

ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometuToni ĐeronaRukometna reprezentacija Srbijerukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara