""
""

EVO I BRONZE: Ivana donela medalju u atletici posle 60 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.16. | 03:27

Još jedan uspeh za Srbiju u Riju

Davor Štefanek zlato. Tijana Bogdanović srebro. Ivana Španović bronza.

Stižu konačno medalje za Srbiju.

Izabrane vesti

Posle fenomenalnog rvača i tinejdžerske senzacije u tekvondou, naciju je obradovala i naša najbolja atletičarka. U ultradinamičnom, napetom i na trenutke dramatičnom finalu skoka u dalj ostvarenjem 7,08 dobacila je do trećeg mesta i razveselila poklonike sporta ove noći.

I generacije koje su čekale medalju sa Olimpijskih igara. A prošlo je tačno 60 godina otkako je Franjo Mihalić bio srebrni na maratonskoj trci u Melburnu (1956).

Ključnim se ispostavila peta serija finala. U nju je Ivana ušla lako druga sa skokom 6,95 još iz prve, ali protiv izuzetno raspoloženih Amerikanki, jednostavno, nije mogla.

Najpre ju je Britni Riz potisnula na treće mesto (7,09), potom je Španovićeva izvela skok sezone - 7,08 - vratila se na poziciju koja bi joj garantovala srebro (s tim što se odrazila čak deset centimetara iza daske), međutim, onda je Tijana Bartoleta iz Sjedinjenih Američkih Država potvrdila da status najbolje na Igrama. Doletela je do 7,17.

Na kraju: Bartoleti zlatna (7,17), Rizova srebrna (7,15 u poslednoj seriji) i naša Ivana bronzana (7,08, lični i državni rekord).

Evropska prvakinja iz Amsterdama bila je u vođstvu posle prve dve serije, ali je prednost izgubila u trećoj kad je Amerikanka Tijana Bartoleti zabeležila 6,95 (isto kao i naša takmičarka, ali je imala bolji drugi skok). U trećoj seriji je prestupila, ali je držala drugo mesto. U četvrtoj je skočila 6,91, u petoj pomenutih 7,08, na kraju uz huk sa tirbina sjajnih 7,05.

Nije joj zameriti. Valja čestitati. Jer ovo joj je šesta uzastopna medalja sa velikih takmičenja.

Hvala!

Pogledajte Ivanin skok iz pete serije - 7,08.

(FOTO: Action images)


tagovi

Srbijaskok u daljRio 2016Ivana Španovićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara