Slavlje Vranjanaca
Slavlje Vranjanaca

Furiozni finiš Vranjanaca: Čelica i Vasić spasioci tima sa juga Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 20:55

Tim Đorđa Teodorovića ostao u Super rukometnoj ligi Srbije pošto je na svom terenu dobio Goč sa 27:21 (14:12) u revanšu baraža. U prvom meču u Vrnjačkoj Banji izabranici Nenada Kraljevskog slavili sa 35:31

Rukometaši Vranje su se probudili u poslednji čas. Prvo se tim Đorđa Teodorovića spasao direktne selidbe u niži rang posle pobeda nad Proleterom u Zrenjaninu i Dubočicom na svom terenu u plej-autu, poslao Zrenjanince i Ub u Super B ligi, a u trileru baraža ekipa sa juga Srbije je preko Goča uspela da se ostane 12. učesnik najboljeg društva srpskog rukometa.

Posle pobede ekipe Nenada Kraljevskog sa 35:31 u prvom meču pre tri dana, u revanšu je Vranje pred oko 1.000 gledalaca slavilo sa 27:21 (14:12). Tim iz Vrnjačke Banje je bio tragičar ovog plej-ofa. Bio je na pragu pobede u Kostolcu protiv Rudara u finalu plej-ofa Super B lige, Zapad-Istok, pao je tek posle produžetaka. Posle trijumfa u predbaražu u Pančevu protiv Kikinde imao je još jednu šansu za Superligu.

Izabrane vesti

Goč je bio blizu elitnog ranga u Vranju, prvi put u istoriji kluba. U 45. minutu je bilo 20:20, a onda su gosti za 15 minuta dali samo jedan gol. Veterani Marko Vasić i Duško Čelica su tokom šampionata stigli na jug Srbije i iskustvom i kvalitetom uspeli da ostave ovaj klub u najboljem društvu.

Smušeno su gosti igrali poslednjih 15 minuta. Nije bilo ideje u napadu. Odlično je branio i Mladen Španjević, izabran za najboljeg igrača meča. Golom srpskog globtrotera, u prvom delu sezone rukometaša pančevačkog Dinama, Duška Čelice, pola minuta pre kraja, za konačnih – 27:21 rešeno je pitanje pobednika baraža, pa je Vranje posle mnogo muka na kraju uspelo da ostvari cilj.

U pobedničkom timu Zlatko Rakić je bio najefikasniji sa sedam golova, Marko Vasić je dao šest, Nemanja Dimitrijević četiri, a Duško Čelica i Nemanja Milovanović po tri. Kod gostiju po pet pogodaka dali su Andrija Alavanja i Đorđe Čolović.


Goču je i prošle godine izmakla elita u finalu plej-of Super B lige, Zapad-Istok, a i sada je imao dve šanse, pa će morati sledeće godine da pokuša da izbore istorijski plasman u Superligu.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE - BARAŽ ZA OPSTANAK (REVANŠ)

Subota

Vranje - Goč 27:21 (14:12), prvi meč: 31:35


tagovi

RK VranjeRukometna superligaRK GočĐorđe TeodorovićMarko VasićDuško Čelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara