Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)
Odbojkašice Ezačibašija (©CEV)

Gvideti gledao moćnu Tijanu: Sa 40 poena Srpkinja odvela Ezačibaši u finale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 18:56

Vakifbank izjednačio posle zaostatka 0:2 u setovima, ali se u taj-brejku nije radovao

Važne poene u završnici taj-brejka osvojila je Hande Baladin, vratila je neke nemoguće lopte Simge Akoz, a poslednji napad prošla je Tijana Bošković. Tačku na veliku bitku stavila je naša reprezentativka kojoj je to bio 40. poen na meču!

Odbojkašice Ezačibašija su prošle u finale Kupa posle žestoke borbe u pet setova sa Vakifbankom - 3:2 (25:18, 25:23, 22:25, 24:26, 15:12).

Izabrane vesti

Mogle su izabranice Ferhata Akbaša i ranije da završe posao u polufinalu, jer su imale vođstvo 2:0 i u trećem 21:20. Međutim, Gvidetijeva četa se trgla na vreme - veliki doprinos je dala i Bianka Buša - pa je meč otišao u peti set.

Bila je Boškovićeva glavni akter duela - dobila je čak 73 lopte u pet setova. Jeste napravila sedam grešaka u napadu - od toga jednu ključnu u završnici četvrtog seta, pet puta je pogrešila i servis - ali kada se sve sabere bila je definitivno najzaslužnija za pobedu. Gvideti je gledao njenu moćnu partiju i nije pronašao način da je zaustavi.

Skupila je 40 poena - 39 iz napada (53 odsto realizacije) i jedan as. Veliku pomoć je dobila od Hande Baladin posebno u finišu taj-brejka. Turkinja je završila susret sa 19 poena, dok je Irina Voronkova stala na 12. Ruskinja je ušla umesto Alekse Grej - koja je imala u prva tri seta samo tri poena, a posle nije dobijala priliku (napad 12-2, 17 odsto).

Jovana Stevanović nije bila u postavi, ulazila je u drugom, trećem i četvrtom setu, počela je peti - ali je ostala bez poenterskog učinka.

Poraženi sastav je predvodila Džordan Tompson sa 24 poena (57-24, 42 odsto), Gabi Gimaraeš je zabeležila 20, a Zehra Guneš 13. Bianka Buša je završila susret sa osam poena. Dodala je čak 34 prijema, bez greške (24 odsto pozitivnog). Napad je imala 25-6 (24 odsto). Kada se Vakifbank vraćao u život, ona je imala veoma važnu ulogu u povratku.

U finalu će Ezačibaši igrati protiv Fenerbahčea u nedelju od 15.00 časova. Bar jedna Srpkinja će se radovati - jer će ovo biti okršaj Bojane Drče s jedne strane i Tijane Bošković i Jovane Stevanović sa druge.


tagovi

EzačibašivakifbankŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara