""
""

Hrvati sada znaju kako je bilo Čaviću i Srbima! Najluđi finiš Igara ih ostavio bez trećeg zlata

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.08.16. | 16:41

Damir Martin osvojio medalju ali će dugo sanjati završetak trke

Hrvatska je osvojila i treću medalju na Olimpijskim Igrama u Riju! Novo odličje zapadnim komšijama je doneo veslač Damir Martin u skifu na 2.000 metara. Osvojio je srebro ali su ga milimetri i hiljaditinke delili od zlata. U najneverovatnijem finišu dosadašnjeg dela Igara, Martin je posustao u finišu i prepustio zlatu Mejhu Drizdejlu sa Novog Zelanda. Neodoljivo je podsetilo na trku Čavića i Felpsa u Pekingu…

Izabrane vesti

Čudesnu trku su odveslali Martin i Drizdejl. Hrvat je sjajno krenuo, vodio je na 500 i 1.000 metara, ali je u poslednjoj četvrtini trke Novozelanđnin dodao gas i poslednji čekpoint prošao sa sekundom prednosti.

Međutim, Martin nije odustao, uložio je i poslednji atom snage i sustigao Drizdejla u finišu. Cilj su prošli zajedno sa istim vremenom i potpuno izjednačeni. U tom trenutku je bilo nemoguće oceniti ko je prvi prošao kroz cičlj. Poptuno lud foto finiš, ali je video tehnologija pokazala da je Novozelanđnin bio brži za nekoliko hiljaditinki. Bronza je pripala Ondreju Sineku iz Češke.

Hrvatima je ovo treća medalja na Igra,a, prethodno su po jedno zlato osvojili u veslanju i streljaštvu.


tagovi

VeslanjeRio 2016OI Rio 2016.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara