Marko Podraščanin (©AFP)
Marko Podraščanin (©AFP)

Iskupljenje za Orlove protiv drugog tima Italije

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.05.21. | 11:39

Odbojkaši Srbije u trećem kolu Lige nacija sastaju se sa domaćinom takmičenja koji je bez pomoći najboljih igrača - Zajceva, Huantorene, Đanelija...

Dva kola Lige nacija za odbojkaše su odigrana, a Srbija ima tri boda. Posle početne pobede protiv Slovenije u reprizi finala Evropskog prvenstva iz 2019. godine, Orlovi su u subotu poraženi od dvostrukog uzastopnog šampiona sveta Poljske. Nisu imali šanse izabranici Slobodana Kovača protiv razigrane čete belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena, odnosno fenomenalnog Vilfreda Leona. Kubanac, koji je pre dve godine stekao pravo da igra za novu reprezentaciju, bio je strah i trepet za naše odbojkaše. Imao je čak 13 asova, što je novi svetski rekord.

Prilika da prvi vikend završe sa odličnih šest bodova Srbiji se pruža večeras u Riminiju protiv domaćina Italije (21.00, Sport klub 2). Azuri su jedina reprezentacija koja je žrtvovala ovo takmičenje, igra sa drugom ekipom, bez zvezde Ivana Zajceva, Osmanija Huantorene, Simonea Đanelija...

Izabrane vesti

Prioritet su Olimpijske igre u Tokiju krajem jula i Evropsko prvenstvo početkom septembra, pa su Azuri poslali drugi tim. Ne treba da čudi što posle dva meča nisu osvojili ni set. Poljska i Slovenija su razbili desetkovanu selekciju s Apenina.

21.00: (1,05) Srbija – Italija (7,70)

Imaće naši odbojkaši prilikau da se ravanširaju Italijanima za bolan poraz u Bariju pre dve godine u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Tada su Azutri razbili pregazili našu selekciju koja, nažalost, neće igrati u Japanu na najvećoj sportskoj smotri.

U prvom meču protiv Slovenije na poziciji korektora igrao je Dražen Luburić, dok je protiv Poljaka od starta bio Aleksandar Atanasijević. Videćemo kome će Kovač večeras da pruži priliku kao glavnom napadaču našeg tima. Orlovi su lišeni pomoći Srećka Lisinca koji je povredio zglob na prvom meću proitv Slovenije. Njegovo mesto u startnoj postavi zauzeće Petar Krsmanović. Odbojkaš ruskog Kuzbasa iz Kemerevoa činiće tandem srednjih blokera sa Markom Podraščaninom.

16.00: (1,17) SAD – Argentina (4,40)

U prva dva kola nije bilo mnogo iznenađenja. Brazil, Poljska i Rusija imaju maksimalan učinak, obe pobede imaju i Francuska i Japan. Karioke su u subotu lako pobedili SAD sa maksimalnih 3:0. Očekivao se jači otpor Jenkija, ali Bruno Rezende i drugovi pokazali su da ove sezone idu na titulu u ovom takmičenju.

Podsetimo, pehar od pre dve godine brani Rusija koja je jedini osvajač ovog takmičenja. U premijernoj Ligi nacija 2018. godine, takođe, najbolji su bili Maksim Mihajlov, Jegor Kljuka, Dimitri Volkov i ostale zvezde Zbornaje.

18.00: (5,80) Kanada – Brazil (1,10)

Svaka reprezentacija odigraće po 15 kola u Ligi nacija u Riminiju, a četiri najbolje selekcije izboriće plasman u polufinale takmičenja pod pokroviteljstvom FIVB-a.


tagovi

fivbLiga nacija za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija SADMuška odbojkaška reprezentacija RusijeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija Brazilaodbojkaška reprezentacija ItalijeOdbojkaška reprezentacija Poljskeodbojkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara