Jovica Nikolić (©Starsport)
Jovica Nikolić (©Starsport)

Još jedan reprezentativac u Vojvodini: Jovica Nikolić se vratio na Slanu baru

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 18:20

Posle 10 meseci pauze zbog povrede, Novosađanin opet oblači dres nekadašnjeg kluba, saznaje Mozzart Sport

Novi reprezentativac na Slanoj bari. Posle godinu i po dres Vojvodine ponovo će da obuče Jovica Nikolić, saznaje Mozzart Sport. Talentovani desni bek nije igrao 10 meseci zbog povrede kolena koju je zadobio igrajući za Veclar, klub u najjačem šampionatu na svetu, Bundesligi, u koji je rođeni Novosađanin otišao u junu 2022. godine posle titule sa Lalama.

Jedan od najtalentovanijih srpskih rukometaša kuburio je sa povredom kolena, nije ga bilo na terenu od aprila prošle godine. Sada je spreman da se vrati na parket, ali ne na terenima u Nemačkoj kako se očekivalo, nego se vraća u svoju Vošu.

Izabrane vesti

Ponovo će da sarađuje sa Borisem Rojevićem koji ga je trenirao i u mlađim kategorijama Novosađana, a i u prvom timu do juna 2022. Nikolić ima samo 22 godine, ima iza sebe jedno veliko takmičenje sa Srbijom, bio je na prošlom Svetskom prvenstvu u Katovicama 2023. godine, kada se, nažalost, povredio na meču sa Norveškom u druhoj fazi i nije ga bilo do kraja šampionata u mečevima sa Argentinom i Holandijom.

Nikolić je pet meseci pre isteka ugovora sa Veclarom dobio odobrenje kluba, pa se vratio u Vojvodinu i pojačaće konkurenciju Milanu Goluboviću na poziciji desnog beka. Podsetimo, pre više od tri meseca tešku povrede kolena doživeo je Milan Milić, pa je srpski šampion veći deo sezone igrao samo sa jednim desnim bekom.

Levorukom Novosađaninu je ovo nova šansa da se vrati u formu u crveno-belom dresu i da se izbori kod Rojevića, budućeg selektora Srbije, za povratak u nacionalni dres u kome je debitovao sa samo 19 godina na početku mandata Tonija Đerone na mestu selektora Orlova.

Vojvodina, agilna uprava na čelu sa potpredsednikom Markom Vujinom i direktorom Darkom Jevtićem, nastavlja da vraća reprezentativce Srbije. Nogu je povukao Vukašin Vorkapić protekog leta, nastavili su Stefan Dodić i Petar Đorđić, dok su Luka Rogan i povratnik Miljan Pušica u crveno-belom dresu izborili za poziv u nacionalni tim. Na vrata najbolje selekcije kuca i golman Andrej Trnavac.

Nikolić je bio najzaslužniji za titulu Vojvodine u sezoni 2021/2022, kada je vukao svoj tim do srpskog trona. Nije imao sreće godinu i po u Nemačkoj, malo je igrao u dresu Veclara. Odigrao je 22 utakmice, a postigao je 40 golova.

Novi početak za talentovanog levorukog bombardera.

Vojvodina već pravi mozaik za narednu sezonu. Prošle nedelje je novi jednogodišnji ugovor potpisao iskusni Belorus Boris Puhovski. Krajem 2023. trener Boris Rojević, golman Andrej Trnavac i stub odbrane Miljan Pušica produžili su ugovore sa Novosađanima do 2026. godine.



tagovi

RK VojvodinaJovica Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara