Komentari na vest

Kadetkinje u razigravanju za 17. mesto na svetu, Musulin poručila: Ne treba da očajavamo

b

bice bolje Srbija

pre 9 meseci

Iskustvo za ovu decu.Izvući pouke.Bice bolje naredno takmicenje.
C

Cccc

pre 9 meseci

Zasto nema Ane Mihajlovic?
T

Tegovi i tegovi

pre 9 meseci

Povreda. 17 godina i već su uspeli da je iscepaju.
.

.....

pre 9 meseci

Meni nije jasno, kako igracica visoka 1.88. Jako dugih ruku, sa skocnom sportskom genetikom ,igra onako anemicno (mislim na Sonju Danilovic). Pa ona bi kod Italijana ili Turaka bila nivo one Ruskinje ili bi je oducili od odbojke! A ona se kod nas gega, kasni na blok, prolaz u napadu ni 30 odsto...
č

činjenica

pre 9 meseci

Ruskinja sa tom visinom ima koliko hoces a opet nijedna nije nivo jedne Sokolove pa ni ta Fedorovceva koju večito spominjete. Ruskinje sa tom visinom nijedna ne zna da igra u odbrani i na prijemu, pogledaj Voronkovu npr. U Ezačibašiju nije mogla da se sastavi a u ruskoj ligi uvek bila najbolji primač.
б

безобразлук!

pre 9 meseci

А како прфидно у ОСС крију катастрофу! Победе први меч - одмах извештај у медијима, а посслије пораза против Корејанки и Пољакиња - ни реч нико. А онда дан након дебакла и испадања у групи са играчицама које играју одавно сеинорску кошарку /противнице су им, што неко правилно написа, девојке из средњих школа и јуниорских лига/ - једва која реч. И још безобразна опаска селлектора како се малтене ништа није десло, јер су оне играла добре али ето...Најважније је сачувати фотеље, синекуре. А игре, квалитет итд..Кога брига.. Да ли сте људи свесни да нас две-три играчице у А селекцији чувају да будемо у јесном часу друга европска и светска лига ? Видећете.
č

činjenica

pre 9 meseci

Iz svakog vrhunskog tima izdvoj 2-3 igračice koje su nosioci i postaće krš ekipa. Turska bez Vargas i Karakurt, Brazil bez Gabi i Karol, Kina bez Zu, Italija bez Egonu.
S

Selektovanje?

pre 9 meseci

Potpuno smo se izgubili u selekciji igracica ove godine, neke igracice saljemk za juniorke a treba da igraju za katedkinje, pritom zasto se granica pomerila na 05 godiste, kada su kadetkinje 06? Zigic je trebala da bude libero ali ne Laura vec Visnja, a nju pozvali za juniorke, tu su trebali Pakic. Sta je sa dunjom stanojevic, bila najbolji primac balkanijade i onda nije ni pozvana? Korolija mvp balkanijade na svetskom odigraa set? Kirov van ritma celo prvenstvo, Stanojevic jedino dobra na servi. Vidacic sta se desilo? Ivkovic pravi neke pocetnicke greske, kako je ona zavrsila ovde a igrala i u Panati u grckoj? Steta sto nije bilo mihajlovic ona je vodja generacje. Mateska jedino na nivou.
G

Gosttt

pre 9 meseci

Najveca zbrka je sa dizacima ove godine. Baic je morala da bude starter na kadetskom prvenstvu a ne da ide na balkanijadu. Tamo je na klupi mogla sedeti i Lazovic iz Omladinca ako je neko vec odlucio da skloni Tismu iz rostera.
O

OdbojkaS

pre 9 meseci

Nije se granica pomerila, ona je na 05 za kadetkinje. Naš genijalni Savez je pre par godina mislio da je super rešenje da mi počnemo godinu dana ranije sa selekcijom ekipa i da one budu uveliko u trenažnom procesu tipa profesionalaca. To je u prvi mah dalo rezultat a sada se pokazuje kao potpuna katastrofa i promašaj, pa će ove sezone Savez "pauzirati" u mladim kategorijama granicu i vratiti na svetski/evropski nivo. Dakle u narednoj godini će kod nas opet 06 biti kadetkinje, pa će naredno reprezentativno leto 2004 biti u skladu sa ostatkom sveta.
@

@Gosttt

pre 9 meseci

A kao mi ne znamo kako je Baic u reprezentaciji i kako uopsteno igra i u Spartaku
g

gost20302

pre 9 meseci

ne bi nikakvu razliku tu napravila mihajlovic.musulinka nikada ne bi stavila nju na ustrb crvene zvezde, tj mateske.a danilovic je morala da ima sigurne minute, tako da bi se u najboljem slucaju njih dve tu rotirale sto u konacnom zbiru bi opet bilo nedovoljan(1).svi kazu da su ovo porazi 3:2, jesu, ali nas je poljska odevetala prva dva seta po 25:13 pa je spustila gard, i protiv koreje smo jurili 0:2, americi jucerasnji mec nista nije znacio, dobili su prvi set 25:15 i njihov trener je izvadio prvu postavu, standarno glava amerikanaca uvek labilna i uslo se u neizvesnost.svaki mec su protivnici lagano resavali i taj peti set osim eto utakmice sa japanom, to je eventualno mozda i moglo da se okrene, ali to je gomila izgovora.
A

A dunja?

pre 9 meseci

A sta se desilo onda sa dunjom stanojevic koja je 5 dana pre pocetka svetskog bila najoblji primac balkanijade i igrala u dijagonali sa korolijom mvp prvenstva? Dunja otpadne sa spiska, a korolija odigra set koji dobijemo protiv amerike? Milica burka je ok libero, ali zigic je pozvana na konto superlige i spartaka, ali zasto onda nisu zvali Visnju koja je isto 06?
о

одбојкашица радмила

pre 9 meseci

Вања Грбић је говорио на време. Али, политика, интереси...Погледајте заиста резултате наших млађих категорија у мушкој. а однедавно и женској конкуренцији..И није проблем што се не узимају медаље, проблем је што ту нема материјала за озбиљне играче. А ако и има, тону у сивило остатака тима и немоћ струке. Не може се увек бити победник и освајач медаља и то је у реду. Али, пуцање система у раду - јесте озбиљан разлог да се нешто мења. И, да, 17 место је веома лош резултат. А недостатак макар једне играчице која би указивала на неки играчки потенцијал у будућности - то је већ аларм! Тренер? Изданак оних кругова који данас воде одбојку у Србији.
O

OdbojkaS

pre 9 meseci

E tako, vidiš da može i da nije teško :) Inače jedna velika sramota, jer smo jedina reprezentacija na šampionatu koja ima većinu (sve) devojke u A rangu nacionalnog takmičenja (konkretno Superliga). Dakle profesionalne odbojkašice. Ni jedna druga selekcija se time ne može pohvaliti, jer njihove devojke igraju u srednjoškolskim, univerzitetskim ekipama na prvenstvima mladjih kategorija, namenjenim za njihov uzrast ili eventualno u nižim rangovima seniorske odbojke. Nakon sjajnog 11 mesta pionirki na EP na kojem smo bili u domaćini, te još boljeg 12 mesta pionira, veleuspeha kadeta na nedavnom EYOF sedmi od osam ekipa, idemo dalje, u borbu sa Nigerijom (ups, nisu došli na SP) za 17. mesto. Jer, NEMAMO ŠTA DA OČAJAVAMO, tako bar kažu nadležni foteljaši! :)
g

gvideti odlazi!

pre 9 meseci

Za selektorku je borba za 17. mesto OK? ! Poraz u tri meca u petom setu na isti nacin je - "nedostatk srece?" Kaze "nisu mogle da prelome"? Ima li sta do selektora? Do izbora igracica? Pa gerenacija pre ove je igrala stalno finala. Gubile od Italijanki, ali bar u finalima, a ne u borbi za 17 mesto. I Musulin to jos opravdava?! Ocajna igra. U maltene svakom mecu pocinju iz minusa. Bez strasti u igri. Dizaci kao usporeni. Sonja Danilovic koja se ponasa kao vodja generacije (po igri ona to nije ) ima visinu i duge ruke i...nista vise. Libero, srednjaci tanki, masa kuvanja, a slabo ko udara na mrezi. O psihickoj strani devojaka i nepoverenju u sebe tek se moze razgovarati. Sta je problem sa nasim trenerima? Pa kratko i jasno receno: oni ozbiljne meceve gledaju uglavnom na televiziji. Ostavka je najmanje sto moze da se ucini. Jer u zenskoj odbojci je 17 mesto veliki neuspeh. Usput, ovo jeste generacija bez nekog pojedinacnog kvaliteta...Madam treba sacekati EP za dame (muskarci su odavno B liga/) jer bi sa Musulin mogli da odu jos neki,.. Ako ih Boskovicka ne spasi jos jednom simultankom pa se dodje do neke medalje.