Anđelka Novosel i Bojana Čelić (© MN Press)
Anđelka Novosel i Bojana Čelić (© MN Press)

Kakav podvig Uba u Nemačkoj: Zlatni set za srpski derbi u osmini finala Čelendž kupa

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.12.22. | 22:33

I to bez Kubanke Alfons i Aleksandre Gligorić

U osmini finala Čelendž kupa gledaćemo srpski derbi. Najpre je Jedinstvo u revanšu potvrdilo da je bolje od letonskog Rigasa, a onda Ub u dramatičnoj završnici susreta sa Šafhauzenom stekao pravo da napreduje u trećem po rangu klupskom takmičenju Evrope.

Jesu naše predstavnice izgubile na gostovanju (1:3), ali se u otadžbinu vraćaju ovečane uspehom, pošto su izborile zlatni zet, da bi u njemu slavile i tako zakazale dvoboj za zemljakinjama.

Izabrane vesti

S obzirom da su dobile prvu utakmicu maksimalnim rezultatom, izabranice Marijane Boričić su imale dobru početnu poziciju uoči drugog susreta. No, kad su izgubile prva dva seta postalo je gusto. Onda su slavile u trećem, dovoljno da malo tenzija splasne, domaće odbojkašice jesu dobile u četvrtom i tako odvele meč u svojevresni produžetak (26:24, 25:18, 16:25, 25:22).

Igrao se zlatni set (do 15 poena), a u njemu je viđeno veliko nadmudrivanje. I veliki povratak Ubljanki, koje su zaostajale čak četiri koraka (8:12), ali su uspele da se izvuku i na fantastičan način dobiju (18:16).

U pobedničkom sastavu poenterski se istakla Anđelka Novosel (20), pratila ju je Bojana Čelić (19), doprinele su iskusns Slađana Erić sa 13 i Aleksandra Đorđević sa deset, a trijumf dobija na značaju ako se zna da su gošće igrale bez dve značajne igračice: srednjeg blokera Aleksandre Gligorić i Kubanke Anet Alfonso.

Prvi duel osmine finala Čelendž kupa zakazan je za 11. januar u Staroj Pazovi, revanš 18. januara u Ubu.


tagovi

ŽOK UbMarijana BoričićSlađana ErićOdbojkaČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara