"jJusein Bolt pozdravlja prepun stadion"
"jJusein Bolt pozdravlja prepun stadion"

King of Kingston je istrčao svoje (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.17. | 13:46

Jusein Bolt se sinoć poslednji put takmičio pred svojim navijačima na Jamajci koji su mu pokazali koliko ga vole i cene priredivši mu veče za nezaborav

jJusein Bolt pozdravlja prepun stadionNajbrži čovek svih vremena, neverovatni Jusein Bolt oprostio se sinoć u Kingstonu od domaćih navijača. Njih 30.000 zguralo se na tamošnjem Nacionalno stadionu da poslednji put u životu gledaju živo čudo, neverovatnog jamajčanskog nacionalnog heroja koji će ove godine "okačiti sprinterice o klin" nakon Svetskog atletskog prvenstva koje se od 4. do 13. avgusta održava u Londonu.

Nabijen emocijama i ljubavlju ovaj zvanični rastanak od sportske karijere nacionalnog heroja trajao je gotovo pet časova, a počeo je na veoma neuobičajen način, posebnom molitvom:

Izabrane vesti

"Hvala ti Bože što si bio dobar prema Jamajci. Blagosiljao si nas velikim majstorom, časnim Juseinom St Lio Boltom, otelovljenem sportskog duha koji nas podseća na neuništiv duh našeg naroda. Neka dobre vibracije sa ovog stadiona donesu pravdu i ljubav svetu i neka carstvo tvoje bude na zemlji, kao i na nebu. Amin!"

Pre 15 godina popularni Jusa, kako ga je od milja zvao naš nezboravni sportski komentator, sada pokojni Duško Korać, upravo je na nacionlnom stadionu u Kingstonu osvojio zlato na juniorskom SP na 200 m pretrčavši i po tri godina starije rivale. Već je tada bilo vidno da je reč o nekom zaista posebnom. Znajući to, sasvim je jasno zašto je Bolt sinoć pred trku "Podrav legendi" bio vidno nervozan. Ipak je uspeo da slavi, ali za njega nedovoljno brzo - 10,03 sekunde. Inače, njegov, ali i svetski rekord je 9,58.

"Nikada nisam u karijeri bio nervozniji nego pred ovu trku. Nisam očekivao ovakvu atmosferu, ovoliko ljubavi, pažnje od mog naroda i kolega. Dirnut sam", izjavio je legendarni Jamajčanin na kraju ceremonije.

(foto: Action Images)


tagovi

Jusein BoltJamajkaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara