Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kolaković: Ne možemo brže i eksplozivnije od Japana, ali imamo svoje adute

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 18:14

Odbojkaši večeras od 22.30 igraju drugi meč u Ligi nacija

Prvi protivnik je arhiviran, a već je na redu drugi. Odbojkaši Srbije su premijerni duel imali od 2.00 časa, a sledeći im počinje istog dana od 22.30. Veoma je malo vremena između, ali to ne menja njihov plan...

Iranci su im bili pravi rival za početak, uzeli su set, ali više od toga im nije dozvoljeno.

Izabrane vesti

"Znali smo da će biti težak meč, da će biti nervoze... Ušli smo nervozno u utakmicu i nismo uopšte bili precizni u tom prvom setu. Jedino što smo bili strpljivi da sačekamo greške Iranaca i da nas to vrati u meč. Drugi set smo slično počeli, napravili smo istu grešku kao u prvom. Nismo uspeli da stignemo Irance jer su bili znatno bolji", rekao je selektor Kolaković.

Drugi deo utakmice doneo je bolju i sigurniju igru Orlova.

"U poslednja dva seta smo bili precizni, posebno na prijemu servisa. Nismo pravili greške u napadu i zasluženo smo pobedili. Poslednja dva seta su putokaz kako bi trebalo da izgledamo na ovom takmičenju, iako znamo da će biti teško".

Koristiće sigurno Kolaković i na narednim duelima više igrača - ne samo startnu postavu.

"Moramo da racionalizujemo stvari kad su igrači u pitanju. Nije im lako, moraju da igraju i da putuju veoma mnogo. Treba da igramo mnogo bolje protiv Japana. To je protivnik koji je u drugoj brzini... Sećamo se utakmice u Japanu - koliko su bili brži i ekspolozivniji od nas. Naravno, mi ne može da budemo brži i eksplozivniji od njih, ali imamo svoje adute. Naročito kad je iskustvo u pitanju".

Naša ekspedicija trenutno nije kompletna. Drugi trener Srbija Bojan Janić vratio se iz Brazila zbog smrtnog slučaja u porodici.

"Žao nam je što Boki nije sa nama. Mi ga podržavamo u svemu i jedva čekamo da nam se pridruži", podvukao je Kolaković.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara