Majstorović u dresu reprezentacije (© MN Press)
Majstorović u dresu reprezentacije (© MN Press)

Kraj karijere Nevena Majstorovića: Oproštaj u dresu Partizana neostvarena želja

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 20:34

Doskorašnji libero kragujevačkog Radničkog prestao sa aktivnim bavljenjem odbojkom

Decenija i po profesionalne karijere, pa povlačanje u stranu. Možda će Neven Majstorović (33) ostati u odbojci, ali je izvesno više neće igrati. Doskorašnji član Radničkog iz Kragujevca potvrdio je da je sa aktivnim bavljenjem sportom završio.

Libero koji se na početku ove sezone vratio u Srbiju posle šest godina provedenih u inostranstvu odluku o završetku karijere saopštio je malo posle ispadanja njegovog poslednjeg kluba iz plej-ofa Superlige, pošto je Spartak bio bolji od Radničkog.

Izabrane vesti

Vreme je da kažem „zbogom“ igračkoj karijeri. Vreme je za novi početak“, predočio je Majstorović u poruci na Instagramu, baz naznake čime će se baviti u budućnosti, ali sve navodi na zaključak da bi mogao da se oproba u ulozi trenera.

Tako nešto je pre nekoliko meseci nagovestio Mozzart Sportu:

Želim po završetku igračke karijere da imam „ulaznicu“, u vidu diplome, u trenerski posao. Sigurno je da sam radio sa veoma dobrim trenerima i ta poznanstva i kontakte bih iskoristio da se posle još više usavršavam i da se jednog dana, ako budem bio dovoljno dobar, oprobam i u toj profesiji“.

Neven Majstorović je najveće uspehe ostvario u dresu Crvene zvezde s kojom je bio prvak Srbije i dvostruki osvajač kupa, igrao je još za Jedinstvo iz Stare Pazove i Partizan, u inostranstvu se oprobao u Poljskoj, Francuskoj i Rumuniji, sa reprezentacijom bio prvak Evrope 2019. u selektorskom mandatu Slobodana Kovača, a bio je deo državnog tima koji je prvi put u istoriji trijumfovao u Svetskoj ligi (2016) kad je na klupi sedeo Nikola Grbić.

Za jednim, ipak, žali. Planirao je da karijeru okonča u Partizanu, samo što život često udesi drugačije.

I dalje mi je želja da na kraju svoje karijere zaigram u Partizanu, u klubu koji mi je najviše pomogao, u smislu da sam iz njega promovisan u reprezentativca Srbije“, govorio je Majstorović pred kraj 2021.

Ko zna, ako ga već mami trenerski posao, možda jednog dana dobije šansu među crno-belima.


tagovi

OK PartizanOK RadničkiNeven MajstorovićOdbojka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara