(©FIVB)
(©FIVB)

Kubanci velika opasnost, prišli Srbiji na samo dva boda

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.05.24. | 21:45

Upisali su i drugu pobedu u Ligi nacija i nastavili da nam dišu za vratom na svetskoj rang listi

Trenutno su odbojkaši Srbije na poziciji koja vodi na Olimpijske igre, ali ozbiljno im prete selekcije koje su iza... Najopasnija je Kuba, koja je večerašnjom pobedom prišla na samo dva boda razlike.

Ukoliko naša selekcija bude poražena od Japana ubedljivo mogla bi da sklizne sa devete pozicije i prepusti to mesto Kubi već večeras. Zato je bitno da Srbija pobeđuje koliko god može, jer svaki korak unazad može da bude koban.

Izabrane vesti

Kubanci su započeli takmičenje veoma naoštreni, svesni kakva je šansa pred njima... U prvom kolu u Riju su savladali Brazil - 3:1, a u drugom su istim rezultatom bili bolji od Nemačke.

Do drugog trijumfa vodio ih je Marlon Jant Erera sa 21 poenom - 17 iz napada, tri bloka i jedan as servis. Kapiten Migel Lopez je doprineo sa 18 poena.

Nemačkoj ovog puta nije bio dovoljan ni sjajni Filip Džon. Igrač rođen 2002. godine je brojao do 26, ali nije uspeo da napravi prevagu.

Kuba u naredna dva kola igra sa Japanom i Iranom.

Srbija trenutno na FIVB rang listi ima 258,23 boda, a Kubanci su odmah iza sa 256,85. Do kraja Lige nacija ih čeka ozbiljno nadmetanje za vizu... A sigurno da neće tako lako odustati ni Holandija, Turska, Iran... Lale su večeras dobile važan meč protiv Turske posle pet setova. Osvojili su 4,4 boda za listu, a isto toliko su protivnici izgubili.



tagovi

Liga nacija za odbojkašefivb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara