Lazar Kukić u duelu sa Nemačkom (©Starsport)
Lazar Kukić u duelu sa Nemačkom (©Starsport)

Kukić: Norvežani igraju kao Šveđani, napad i odbrana da se sjedine, verujemo u naše golmane

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 11:31

"Nema tu mnogo tajni. Imaju sistem, forsiraju ga do kraja. Ne prilagođavaju igru rivalima. Možda tu bude malo taktičkih detalja, ali sumnjam da će biti drugačije nego do sad“, smatra srednji bek Srbije o narednom rivalu u Katovicama

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Lazar Kukić je i na ovom Svetskom prvenstvu vođa Orlova. Pogotovo je bio impresivan protiv Nemaca. Ima i odličnu alternativu na mestu organizatora igre, mladog Stefana Dodića. Katar je razbijen pre dva dana, ali nema mnogo razloga za slavlje, kao i za tugu, svaka dva dana se igra.

Izabrane vesti

Pobede ostavljaju u igri za četvrtfinale, svaki sledeći neuspeh te izbacuje iz konkurencije za plasman među osam najboljih i obezbeđene kvalifikacije za Olimpijske igre.

Lakše se diše. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Katara, dobili smo 10 razlike. Nije bilo dodatnog pritiska, da je bilo u egalu ili dramatična završnica. Zbog toga bih rekao je olakšavajuće i daje dodatni vetar u leđa pred drugu rundu“, rekao je Kukić za Mozzart Sport dan pred duel sa Norveškom.

Protiv Katara je izgledalo lakše nego što se očekivalo?

Mislim da osim nekoliko loših minuta krajem prvog poluvremena, da smo u preostalom toku meča bili odlični. Većinu mečeva odigrali kako smo onako kako smo zamislili. Možda je sa tribina to izgledalo lakše, ali na terenu nije bilo tako. Pokazali smo još jednom da ne posustajemo“.

Kako protiv Norveške?

To je kvalitetna reprezentacija. Tu su Sagosen, Red, Rajnkind, Johanesen iz Flensburga... To je tipična skandinavska reprezentacija. Uporedio bih ih sa Švedskom. Norvežani gaje taj stil igre sa dosta trčanja, tranzicije, kontri, jedan na jedan. Neće btiti nimalo lako. Oni su svetska velesila. Verujemo u nas. Veliki je ulog. Svi se nadamo pobedi. Ako želimo u četvrtfinale, moramo da slavimo“.

Četvrtak, 20.30: (1,45) Norveška (8,50) Srbija (3,40)

Možete li da uporedite Nemačku i Norvešku?

Mislim da igraju slično. Rekao bih da Nemci imaju kvalitetnije pivotmene, pa više završavaju na njih, dok i Norvežani više idu na spoljne pozicije. Ima dosta i igre jedan na jedan, dva na dva sa pivotmenima. Nema tu mnogo tajni. Imaju sistem, forsiraju ga do kraja. Ne prilagođavaju igru rivalima. Možda tu bude malo taktičkih detalja, ali sumnjam da će bii drugačije nego do sad“.

Napadački smo treća selekcija na SP. Kako gledate na taj podatak?

Odlično što je tako. Dobro funkciniše napad, kao šo je bilo u pripremnom periodu. Verujem da će protiv Norveške da se sjedine napad i odbrana. Reper je defanziva kao protiv Katara, da pomognemo našim golmanima. Imamo sad konačno tandem čuvara mreže koji je među najboljim u Evropi. Verujemo u njih“.

Ima li informacija iz Srbije, koliko se prate vaše utakmice?

Video sam podatak da nas je protiv Nemačke gledalo skoro milion i po, Verujem da će biti još gledanije protiv Norveške. Svi veruju u nas. Izdvojo bih poruku koju je Nikola Manojlović, osvajač medalje na EP 2012. godine uputio na Instagramu. Dao nam je podršku, hvala mu na tome, kao i svim ostalim. Većina nas podržavaju, oduševljeni su kako se borimo. Imamo kvalitet da igramo s najboljim selekcijama“.

U Srbiji ako nije medalja, onda je neuspeh. Kako se nositi s tim?

Takav smo narod. I pre šampionata smo govorili da je cilj četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre. To bi bila velika stvar za nas, ali uspeh za mene su neke velike stvari, a to su medalje. Pucamo na to, ali je rano da pričamo o tome“, zaključio je srednji bek Dinama iz Bukurešta.


 


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuLazar KukićRukometna reprezentacija Norveške

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara